Türkmen Milletvekili Maruf: Türk askerinin Irak'a gelmesini destekliyoruz


Irak Kürdistan Parlamentosu Milletvekili Aydın Maruf, Türk askerinin Irak'a gelmesini desteklediklerini ifade etti.

Aydın Maruf, Milletvekili Maruf, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'a gelişinin Irak hükümetinin izni dahilinde yapıldığını söyledi. Maruf, son günlerde Irak'ın Musul kentine bağlı Başık bölgesine gelen Türk askerleri hakkında Cihan Haber Ajansı'na konuştu. Maruf, son günlerde Musul'un Başık bölgesine yerleştirilen Türk askerlerinin Irak güçlerine eğitim vermek amacı ile yerleştirildiğini kaydetti.

Irak hükümetinin Türkiye ile yaptığı anlaşmaya saygı göstermesi gerektiğini belirten Maruf, şöyle devam etti: "Geçtiğimiz haftalarda Sincar bölgesi Peşmerge tarafından kurtarıldı. Biz gittiğimizde ne yazık ki Irak Kürdistan'da ve Irak'ta faaliyet göstermeyen bazı siyasi grupların 12 askeri bürolarının olduğunu gördük. Neden Irak hükümeti o güçlerin bulunmasına karşı çıkmıyor, sadece Türk askerine karşı çıkıyor?"

Musul'un IŞİD tarafından kontrol edilmesinin en çok Türkmenlere zarar verdiğine dikkat çeken Maruf, Türkiye'nin Musul kurtarma operasyonuna katılmasının önemine vurgu yaptı. Maruf şunları söyledi: "Musul'un, IŞİD tarafından kontrol edilmesinin ardından binlerce insanımız, Talafer ve diğer bölgelerde yurdundan oldu ve onlarca insanımız hayatını kaybetti. Irak hükümeti Musul'un kurtarılması için pratikte bir şey yapamadı. Onun için Türkiye'nin koalisyon güçleri ile Musul operasyonuna katılmasını istiyorum." CİHAN
<< Önceki Haber Türkmen Milletvekili Maruf: Türk askerinin Irak'a gelmesini... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER