Türkiye'yi yönetenlerin yaşadığı paranoyanın resmi

İzmir'de Hizmet Hareketi'ne yönelik cadı avı kapsamında tutuklanan muhasebeci evinde çıkan bir doların düğünde atıldığını ispatlamak zorunda kaldı.

SHABER3.COM

Türkiye'nin çıldırdığının resmi

İzmir’deki Cemaat soruşturmasında, iş yerinde 1 dolar bulunan muhasebeci E.D., tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Aylardır cezaevinde olan muhasebecinin avukatı Taşkın Kangal ise daha sonra müvekkilinin çekmecesinden çıkan bir doların, oğlunun düğününde atılan bir dolar olduğunu belirtip düğün resmini delil olarak soruşturma savcısına sundu. 

1 Dolar'dan terör çıkaran akıl

Yapılan kriminal incelemede, düğün fotoğrafında havada görülen bir doların, çekmecede çıkan bir dolar ile aynı olduğu, F serisi ile bir ilgisinin bulunmadığı tespit edildi. Gelen rapor üzerine savcı, 103 gün sonra muhasebecinin tahliyesine karar verdi.

“DÜĞÜNDE ATILAN BİR DOLAR OLDUĞUNU SAVUNDUK”

Öncelikle müvekkilinin beyanlarına inandığını, daha sonra düğündeki bir doların bulunduğu resmin incelenmesi için büyük mücadele verdiğini belirten Avukat Taşkın Kangal, “Müvekkilim oğlunun sünnet düğününde atılan bir doları hatıra olarak çekmecesinde saklamış. Cemaat olayları nedeniyle kendisinin adı polise verilmiş. İş yerine yapılan baskında çekmeceden bir dolar çıkınca mahkeme tutuklama kararı vermiş. Biz çekmecede bulunan bir doların, düğünde atılan bir dolar olduğunu savunduk. Yapılan inceleme sonucu haklılığımız ortaya çıktı” dedi.

15 Temmuz sonrası ortaya atılan Dolar efsanenin hiç bir örgütsel anlamı olmadığı MİT ve AKP'li isimlerden tarafından da itiraf edilmişti. Ancak hala evinden bir Dolar çıktığı gerekçesiyle yüzlerce insan tutuklu.
<< Önceki Haber Türkiye'yi yönetenlerin yaşadığı paranoyanın resmi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER