Türkiye'yi soranlara Trump'un danışmanının cebinden çıkarıp gösterdiği fotoğraf...

ABD'li şahin kanattan John Bolton, ABD'li şirket CEO'larına cebinden çıkardığı fotoğrafla ilginç bir cevap vermiş

SHABER3.COM

Ahvalnews.com'dan İlhan Tanır, ABD Başkanı Trump'un son Ulusal Güvenlik Başdanışmanı John Bolton'la ilgili önemli bir iddiayı yazdı.

Sitede yer alan yazıdan ilgili bölüm şöyle:

''Trump’ın son Ulusal Güvenlik Başdanışmanı, şahinlerin şahı John Bolton -ki kendisi Trump’ın daha iki yıl dolmadan üçüncü başdanışmanı, Ankara’ya tavizsiz bir politika sürdürülmesi gerekliliği tavrının mimarı olarak biliniyor.

Bolton’ın Eylül ayı içinde Beyaz Saray’da, Başkan Trump’ın Oval odasının yanıbaşındaki odasinda bazı özel misafirleri vardı. Türkiye ile büyük miktarlarda iş yapan birkaç Amerikan şirketinin yine Amerikalı CEO’ları, Trump’ın kulağına fısıldama gücüne sahip olan Bolton’dan Türkiye ile ilişkilerin düzeltilmesini istiyorlardı. 

Amerikalı CEO’lar kendilerini Bolton ile konuşmaya iyi hazırlamışlardı. Beyaz Saray’a yakın olan kaynağın ifadelerine göre Erdoğan ile iyi ilişkilerin, ABD’nin ullusal çıkarlarına hizmet ettiğinin üstüne basarak, bunun Trump’a iletilmesini istemişlerdi. 

Bolton’ın Erdoğan hayranı olmadığı bilinen bir durum. Tam aksine Bolton, 15 Temmuz 2016 gününün gecesinde, hem de darbenin başarısızlığa uğradığı saatlerde Erdoğan’ın bu girişimden galip ayrılmasının pek de iyi bir netice olmadığını ABD’nin Fox televizyon kanalında canlı olarak söylemesiyle biliniyor. 

Bolton kendisinden Türkiye’ye karşı yumuşak politika uygulamasını ve Amerikan şirketlerini düşünmesini talep eden misafirlere gömleğinin üst cebinden çıkardığı bir fotoğrafla cevap verdi. 

Fotoğraf, Amerikalı papaz Andrew Brunson fotoğrafı idi. 

Bolton, kendisini ziyaret eden bu güçlü CEO’lara, ABD’nin Türkye ile ilişkilerinin Brunson’ın serbest bırakılıp, kendi ülkesine dönmesine izin verilene kadar gerçekleşemeyeceğini belirtti. Bolton o fotoğrafı sürekli mi üst cebinde taşıyordu yoksa gelen Türkiye dostu Amerikalı CEO’lara göstermek için mi oraya konmuştu bilinmiyor. 

Brunson’ın dışında yarım düzineye yakın Amerikalı ve Amerikan-Türk vatandaşının Türkiye’de tutuklu bulunmasına rağmen Bolton’ın Brunson’ı tek isim olarak öne sürmesi ve fotoğrafını da cebinden çıkarması, son aylardaki Amerikalı yetkililerin yaklaşımı ile uyumlu görünüyor. ''

<< Önceki Haber Türkiye'yi soranlara Trump'un danışmanının cebinden... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER