Türkiye'nin en itibarlı markaları belli oldu

Türkiye'nin en itibarlı markaları kuruluşları 1 milyon 200 bin kullanıcının oyuyle belli oldu.

Türkiye'nin en itibarlı markaları belli oldu

Türkiye'nin en itibarlı markaları belli oldu. En itibarlı markalardan ilk ikisi Koç ve Sabancı oldu. Eczacıbaşı, İş Bankası, Ülker ve Vestel ilk 10 itibarlı markanın arasında yer aldı.

İtibar Atölyesi tarafından 2011 yılından bu yana yapılan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması 2014 sonuçlarına göre Zaman Gazetesi de Türkiye'nin en itibarlı kurumları arasına girdi. Araştırma 15 Kasım 2014, 31 Mart 2015 tarihleri arasında bu yıl ilk kez web ortamında elektronik oylama yöntemi kullanılarak gerçekleştirildi.

Elektronik posta, web duyuruları ve sosyal medya kanalı ile yurt çapında yaklaşık 1 milyon 200 bin internet kullanıcısına ulaştırılan TİE'ye yanıt verenlerin yaş ortalaması ise 40 olarak ortaya çıktı. Rapordaki veriler, her hangi bir manipülasyona izin vermemek amacıyla yönlendirme içermeyen sorularla elde edildi.

En itibarlı otomobil markası Audi olurken ilaç sektöründe Abdi İbrahim, Bankacılık sektöründe Garanti Bankası, Enerji sektöründe Enerjisa en itibarlı kurumlardan sayıldı. İtibarlı kurumlar arasında gösterilen diğer markalardan bazıları ise şöyle; Akbank, Aksa, Alarko, Apple, Aras Kargo, Arçelik, Aygaz, Banvit, Beko, Bellona, Beşiktaş JK, Beymen, BMW, Borusan, Bosch, Botaş, Boydak Holding, Carrefour, Eczacıbaşı, Eti, Fiat, Ford, Henkel, Honda, HTC, Hürriyet, Hyundai, İstikbal, Karsan, Koza, Konya Torku Şeker, Renault, Samsung, Toyota, Vodafone, Yapı Kredi Bankası, Yataş. İtibar Atölyesi tarafından 2011 yılından bu yana yapılan Türkiye İtibar Endeksi (TİE) Araştırması 2014 sonuçlarının geçtiğimiz nisan ayında tamamlandığını ifade eden İtibar Atölyesi Başkanı Ertan Acar, “Araştırmamızı geçtiğimiz nisan ayında tamamladık. Ancak sonuçları 7 Haziran 2015 genel seçimlerinin yarattığı ülkemizdeki seçim atmosferini, Suriye ve Irak'taki savaş ortamını, döviz piyasalarındaki dalgalanmaları ve bunların ülkemizin ticari yaşama olan etkilerini de dikkate alarak sadece bu yıla mahsus eylül ayında açıklamaya karar verdik.” dedi.

<< Önceki Haber Türkiye'nin en itibarlı markaları belli oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER