Türkiyeli zenginler İstanbul'dan kaçıyor... Paris ve Berlin'den ev alıyor...

Türkiyeli zenginlerin gayrimenkuldeki yeni adresleri Paris ve Berlin oldu. 2017 yılında, bu kentlerde lüks evlerin fiyat artışı enflasyonun gerisinde kalınca, zenginler de bu iki dünya başkentinde gayrimenkul satın almak için buralara akın etti.

SHABER3.COM

İngiltere merkezli gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından hazırlanan rapora göre, emlak fiyatları yüzde 5 artan İstanbul Ortadoğu'da fiyatların en çok arttığı kent olurken enflasyonun yüzde 12'ye yakın çıkması, konut fiyatlarını reel olarak geriletti. 

Ancak İstanbul'da geçen yıl yüzde 8'lik bir gerileme yaşayan konut sektörünün bu yıl toparlanması, zenginlerde türbülans algısı yarattı ve yurt dışındaki alımları arttırdı. 

100 kentin bulunduğu listede, 2017'de çok sayıda Çin kenti bulunurken bu yıl sadece Guangzhou listeye girmeyi başardı. 

Konut fiyatlarındaki aşırı artışı önlemek isteyen Çin hükümeti, bir dizi önlem alarak Şangay ve Pekin'deki fiyat artış oranını sınırladı.


Lüks emlak fiyatlarındaki en yüksek artışa sahip şehirlerin ilk 10'unda Cape Town (%19.9), Aspen (%19), Amsterdam (%15), Seul % (13,2), Frankfurt (%12.9), Seattle ( %12.2), Paris (%12), Sydney (%10.7) ve Madrid (%10.6) yer alırken, Nijerya'nın en büyük kenti Lagos %25'lik düşüşle lüks konut fiyatlarının en çok azaldığı şehir oldu.

Doha'da %15, Moskova'da %11.3'lük gerileme görüldü. Her yıl milyonlarca turist çeken dünyaca ünlü tatil merkezlerinde de fiyatlardaki düşüş dikkat çekti. Lüks konutlar, geçtiğimiz yıl Venedik'te %7.5, Bodrum'da %6, Barbados ve St. Tropez'de %5, Ibiza'da %1 düştü.

<< Önceki Haber Türkiyeli zenginler İstanbul'dan kaçıyor... Paris ve... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER