Türkiye'den bir inşaat manzarası: Köprü hizmete girmeden çöktü

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan köprü, açılışı bile yapılmadan çöktü. İddiaya göre 10 mahallenin ilçeyle bağlantısını sağlayacak olan Çatköy Köprüsü’nün taşıyıcı kolonlar dahi yapılmadı.

SHABER3.COM

Samsun’da ilginç bir göçük olayı yaşandı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 yılında ihalesini tamamlayıp yaptırdığı köprü, geçtiğimiz günlerde çöktü. Çöken Çalköy Köprüsü, Develan hattındaki grup yolu Çal Mahallesi’nde yapıldı. Köprü 10 mahallenin ilçe merkeziyle bağlantısını sağlayacaktı.

KÖPRÜ KULLANILMADAN NASIL ÇÖKTÜ?
Cumhuriyet’in haberine göre çevre sakinleri köprünün giriş ve çıkış kısmında iki ayaklı olarak yapıldığını, ortasında taşıyıcı kolonların bulunmadığını ve dökülen betonun ağırlığına dayanamayarak çöktüğünü belirtti.

Çöken köprü, muhalefetin de gündemindeydi. CHP Vezirköprü İlçe Başkanı Onur Bayburtlu, 10 mahallenin ilçe merkeziyle bağlantısını sağlayacak olan ve hizmete açılmadan yıkılan köprüde bulundu. Bayburtlu, “Kendi ağırlığını bile taşıyamayan bu köprüye, teknik açıdan kimler izin verdiyse, bu köprüyü kullanacak olan hemşehrilerimizin canına kast etmişlerdir. Köprü ayaklarının hangi yönlere bakacağı konusunda bile hata yapılmış. Vatandaşın paralarının çöpe gitmesine sebep olan bu olayda bütün sorumlulardan hesap sorulmalıdır” dedi.
<< Önceki Haber Türkiye'den bir inşaat manzarası: Köprü hizmete girmeden... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER