'Türkiye’yi daha fazla rezil etmemesi için ülke dışında siyaset yapması yasaklanmalı'

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 15 Mayıs 2013'te Avrupa Parlamentosu’ndaki konuşması ve sonrasında yaşananlarla ilgili dönemin Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 17 Mayıs 2013'te sorulan bir soru üzerine, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaşadıkları Türkiyemizde muhalefetin seviyesini gösterme bakımından son derece önemli bir hadisedir. Hem CHP adına üzücü bir hadisedir, hem de Türkiye’deki muhalefetin ana muhalefetin seviyesini gösterme bakımından Türkiye açısından da üzücü bir hadise olmuştur." demişti.

"Türkiye’yi daha fazla rezil etmemesi için ülke dışında siyaset yapması yasaklanmalı"


AKP'li bakan Bekir Bozdağ'ın yine aynı tarihteki konuşmasından bazı bölümler:

"Avrupa’da siyasetin yalan üzerine bina edilemeyeceğini Kılıçdaroğlu görmüş oldu. Çünkü Türkiye içerisinde yaptığı değerlendirmeye baktığınız zaman tamamıyla siyasal bir eleştirici içerisinde değil hakaret iftira ve sövme üzerine bina edilmiş bir muhalefet anlayışı görüyoruz. Esasında Swoboda’nın itirazı burada Avrupa’da siyasetin yalan, iftira, hakaret, sövme üzerine yapılamayacağını öyle bir siyasete biz kendi logomuzun altında izin veremeyeceğimizi ifade eden bir yaklaşım ortaya koydu. Umarım CHP bundan bir ders alır. Çünkü Avrupalılar sayın Başbakanımıza nasıl bakıyor, Kılıçdaroğlu'na nasıl bakıyor."

“CHP, KILIÇDAROĞLU’NUN GRUP TOPLANTILARI DIŞINDA SİYASET YAPMASINI YASAKLAMALIDIR”

“Tabi dün iki kabul vardı biliyorsunuz. Bir tanesi Amerika Birleşik Devletleri’nde Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının gördüğü kabul. Sayın Obama ve ekibi başbakanımızı başbakan olmasına rağmen devlet başkanı protokolü ile karşıladı. Ama öte yandan, CHP’nin Genel Başkanını ise görüşmesini iptal ettiler ve görüşme konusunda verilen izinleri ortadan kaldırıp bu üslupla bizim çatımız altında konuşamazsınız diye adeta kovdular oradan. Tabi üzücü olan bir şey de şu, kendi konuşmalarında da var, Swoboda’nın açıklamalarında da var. Kapıya kadar gidiyor sayın Kılıçdaroğlu, kabul edilmeyince geri dönüyor. Ama Türkiye’ye iner inmez ben iptal ettim diyor. Ya bari bu kadar Avrupa’nın gözünde bizi rezil edecek bir yalanı hem de o insanla yaşadıkların ortadayken söyleme. Ama maalesef alışkanlık haline gelince Türkiye’ye gelince aynı yalanı bir kez daha söyledi."

"Esasında Kılıçdaroğlu’nun her yurt dışı gezisi, hem CHP’yi rezil eden, hem Türkiye Cumhuriyeti Devletini rezil eden bu anlamda üslup açısından sonuçlar ortaya çıkıyor. Hepimizi üzüyor. Ben buradan CHP’ye, CHP’lilere tavsiyede bulunuyorum; Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi ve Türkiye’yi daha fazla rezil eden durumlara sokmaması için parti meclisi bir karar almalı. Kılıçdaroğlu’nun Türkiye toprakları dışında, hatta CHP grup toplantıları dışında siyaset yapmasını yasaklamalıdır. Çünkü ancak CHP grubu içindekiler Kılıçdaroğlu’nu alkışlıyorlar. Ama onun dışındakiler alkışlamıyor. Çünkü ideolojik bir körlüğün içerisinde olduğunuzda gerçekleri göremiyorsunuz."

"O yüzden CHP Genel Başkanına parti meclisi yurt dışı seyahat yasağı koyarsa grupta yaptığı iftira ve hakaret, yalan üzerine konuşmaları grup dışında tekrarlamamak kararı alırlarsa o zaman belki CHP Genel Başkanı, CHP’ye daha az zarar verir diye düşünüyorum. Umarım parti meclisi bu seyahati değerlendirir ve ona göre bir karar verir."


<< Önceki Haber 'Türkiye’yi daha fazla rezil etmemesi için ülke dışında... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER