Türkiye Satranç Şampiyonası, Adana'da başladı


2015 Türkiye Satranç Şampiyonası, Adana'da başladı. Adana Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle başlayan turnuvanın ilk hamlesini ise Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay yaptı.

Şampiyonanın başlangıcı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Federasyon Başkanı Gülkız Tulay, turnuvada 14 sporcunun Türkiye şampiyonu olmak için mücadele edeceğini söyledi.

Sporcuların 13 gün boyunca barışı, centilmenliği, mücadeleyi ve dostluğu bir potada buluşturarak finale ulaşmaya çalışacaklarını anlatan Tulay, "Bu yılın çok önemli bir özelliği var, 2015 Türkiye Satranç Şampiyonası'nı Adana'da yapıyoruz. Yıllardır Adana böyle bir turnuvayı özlemişti. İlk kez 1966 yılında gerçekleştirilen Türkiye Satranç Şampiyonası'nın bu yıl 50. yılını kutluyoruz aynı zamanda. Böylesine de özel ve önemli bir yıl. Satranç severler tarafından büyük bir heyecanla beklenen ve ilgiyle takip edileceğine inandığım şampiyonamıza bu yıl uluslararası ustamız Can Arduman ve Özgür Akman canlı yayınlarıyla, canlı yorum ve analizleriyle destek olacaklar." dedi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak da satranç sporunun 'oyunların kralı, kralların oyunu' olarak adlandırıldığını belirterek, bu sporu okullarda yaygınlaştırmak ve sevilmesini sağlamak adına okullara ve kulüplere düzenli bir şekilde ücretsiz olarak satranç takımı dağıttıklarını anlattı. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Satranç Şampiyonası, Adana'da başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER