Türkiye o fotoğrafı konuşuyor

15 Temmuz sonrası YÖK toplamda 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatıldığı, bunlardan toplamda 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı almıştı. O cadı avı Gümüşhane Üniversitesi'nde ibretlik bir fotoğraf ortaya çıkardı. Üniversite yönetim kurulunda Rektörlükle birlikte 8 birimin sorumluluğunu Prof. Dr. İhsan Günaydın üstlendi.

samanyoluhaber.com


ÜNİVERSİTELERİN BİTİRİLDİĞİNİN FOTOĞRAFI

15 Temmuz'u Allah'ın lütfu olarak gören AKP, YÖK eliyle büyük bir cadı avı başlattı.

Ağustos ayında YÖK'ün yaptığı resmi açıklamaya göre 6 bin 792 akademik ve idari personel hakkında işlem başlatıld, 5 bin 342 personel hakkında görevden uzaklaştırma kararı alındı. Aradan geçen sürede o sayıya yeni mağduriyetler eklendi.

Gümüşhane Üniversitesi de tasfiyelerin yaşandığı yerler arasında.



17 akademisyen ve 2 idari personel hiç bir yargı kararı olmadan ihraç edildi.  

Üniversite yönetim kurulunda Rektörlükle birlikte 8 birimin yetkilisi olarak Prof. Dr. İhsan Günaydın belirlendi.

O görevlendirme üniversitenin internet sitesine de konunca bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu.

İhsan Günaydın olayla ilgili açıklama yaptı. Yapılanın yasal bir işlem olduğunu ve üniversitenin kapısına kilit vuramayacaklarını söyledi. Günaydın durumu savunurken 15 Temmuz sonrası başlayan cadı avının üniversitelerde yaptığı tahribatı da itiraf etti.

Günaydın “Üniversitemizi kapatıp gidemeyiz. Bu durum bütün üniversitelerde böyle. Yani yasal bir süreç. En üzücü olanı bunu bir üniversite hocasının paylaşmasıdır. Darbe girişiminden sonra, YÖK 1474 dekanın istifasını istedi. Üniversitemizden de 17 akademisyen ihraç edildi. Biz üniversite olarak, bu ihraçlarla oluşan açık kadrolar için yeni isimleri YÖK’e sunduk. Yaşanan süreç Boğaziçi Üniversitesi’nde de aynıdır, ODTÜ’de de…' dedi.





<< Önceki Haber Türkiye o fotoğrafı konuşuyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER