Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan Alex'e ödül

Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan Alex'e ödül

Brezilya'nın Sao Paulo eyaletinde bu yıl ikincisi düzenlenen 'Türk Günü' etkinlikleri kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine vesile olan önemli şahsiyetlere ödüller verildi. Fenerbahçe'de uzun yıllar forma giyen ve ülkesine döndükten sonra çeşitli vesilelerle Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan Alex de Souza da ödül alanlar arasında yer aldı.

'YÜZDE 49 TÜRK'ÜM'

Türkiye Brezilya Kültür Merkezi'nin organize ettiği ve Sao Paulo Belediye Meclisi'nin destek verdiği gecede Alex, ödülünü Palmeiras kulüp başkan yardımcısının elinden aldı. Yaptığı konuşmada bu ödülü almaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Alex, salonda bulunanlara şöyle seslendi:

"Türkiye'de bulunduğum süre içinde o heykelin dikilmesini gerektirecek önemde ne yaptığımı anlayamamış olsam da, Türk halkının futbola ve şahsıma olan ilgisi beni çok memnun ediyor. Brezilya'dan gidip orada bu başarıyı elde etmiş olmak benim için büyük bir onur. Ülkemde halen çoğu insanın kafasında Türkiye hakkında 'sokakta develerin yürüdüğü bir ülke' imajı var. Türkiye'de oynayan futbolcuların biraz da olsa bu imajın değişmesine katkı sağladığı kanaatindeyim. Zaten ben kendimi yüzde 49 Türk hissediyorum. Çünkü üç çocuğumun ikisi Türkiye'de doğdu ve halen eşimin vücudunda Türk bayrağı dövmesi var."

TÜRKİYE'DE DİZİ ÇEKTİ, BREZİLYALI TURİST SAYISI PATLADI

Yerel medyanın ilgi gösterdiği ve Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff'in de tebrik mesajı gönderdiği geceye çok sayıda resmi davetli katıldı. Resmi karşılamanın ardından yapılan ödül töreninde Alex'in yanı sıra yıl içinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerle iki ülke ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunan önemli isimlere de ödül verildi.

Ödül verilenler arasında Brezilya'nın ünlü dizi yapımcılarından Gloria Perez de yer aldı. Çekimleri Türkiye'de yapılan ve Globo televizyonunda yayınlanan 'Salve Jorge' adlı diziyi yazan Perez, kendisi ve ekibi adına bu ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Dizi projesinin ulaştığı başarıdan etkilendiğini söyleyen Perez, milyonlarca insanın bu dizi vesilesiyle ekranlardan Türkiye'yi daha yakından tanıma imkanı bulduğunu ifade etti. Organizatörler ise dizinin gösterime girmesiyle birlikte ülkede Türkiye rüzgarı estiğini ve Türkiye'ye giden Brezilyalı turist sayısında büyük bir artış olduğunu hatırlatarak kendisine bir kez daha teşekkür etti.

Gecede ayrıca ticaret federasyonuna bağlı kültürel faaliyetler düzenleyen SESC Kültür Merkezleri Yöneticisi Danilo Miranda ve Sao Paulo Eyalet Üniversitesi Rektörü Prof. Marco Antonio Zago'ya da temsil ettikleri kurumların adına ödül verildi.

'KENDİMİ HİZMET HAREKETİ'NİN BİR PARÇASI OLARAK GÖRÜYORUM'

Programın düzenlenmesinde emeği geçen meclis üyeleri ve milletvekilleri de yaptıkları konuşmalarda Hizmet Hareketi'nden övgüyle bahsetti. Bu tür organizasyonların, çok uluslu toplumlarda halkların kaynaşması ve bir arada yaşama kültürünün gelişmesi adına büyük anlam taşıdığını belirttiler. Gecede konuşma yapan eyalet milletvekili Jose Americo, kültür merkezinin davetiyle gittiği Türkiye'den çok etkilendiğini, tarihi gerçekleri farklı bir perspektiften yeniden okuma fırsatı bulduğunu ve özellikle eğitim gönüllülerinin açtığı okullardan çok etkilendiğini ifade etti.

Türk günü kutlamalarının resmiyet kazanmasına vesile olan eski meclis üyesi Jose Oliveira ise yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi'nin faaliyetlerini tanıdıkça ilgisinin arttığını ve kendisini de bu hareketin bir parçası olarak görmekten heyecan duyduğunu belirtti. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin tanıtımına katkıda bulunan Alex'e ödül Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER