Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Odunpazarı'nda açılacak


Eskişehir Odunpazarı Belediyesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Odunpazarı Belediyesi, Türkiye'nin en önemli gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu'nun daktilo koleksiyonundan oluşan 'Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ni kuracak.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt ve Gazeteci Tayfun Talipoğlu, 'Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'nin tanıtımı için basın toplantısı düzenledi. Toplantı, Odunpazarı Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

BÜLENT ECEVİT'İN DE DAKTİLOSU VAR

Gerçekleştirilecek müzede sergilenmek üzere, Tayfun Talipoğlu'nun yapmış olduğu programlar sırasında topladığı yaklaşık 100 daktilo bulunuyor. Müzede sergilenecek daktilolar arasında eski Başbakan Bülent Ecevit'in de kullanmış olduğu bir daktilo bulunuyor. Müzede ayrıca, Eskişehir'deki gazeteciler, siyasi lider ve vatandaşların ellerinde bulunan tarihi daktiloların da sergilenmesi hedefleniyor.

DAKTİLONUN TARİHİNİ YAŞATACAĞIZ

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt yaptığı konuşmasında, Odunpazarı Belediyesi'nde görevi teslim aldıktan sonra daha çok kültür ve sosyal alanlarda atak yaptıklarını ifade etti. Gazeteci Tayfun Talipoğlu ile birlikte Eskişehir'e bir daktilo müzesi kazandıracaklarını ifade eden Başkan Kurt, "Şu anda 100 civarında daktilomuz hazır. Ağustos ayında Ot Dergi'sinde Talipoğlu'nun bir yazısını okumuştum. Yazıda bir belediyenin sahip çıkması durumda daktilolarını müze için verebileceği yazıyordu. Biz de iletişime geçtik. Araya seçimler girince bu süreç biraz uzadı. Şimdi daktilolar bize geldi. Daktilonun tarihini oluşturan bir müze kurmak istiyoruz." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'nin ilk Daktilo Müzesi Odunpazarı'nda açılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER