Türkiye Musul Operasyonu'na katılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Konya'da Türkiye'yi Musul Operasyonunda istemediğini deklare eden Irak ve ABD'ye rağmen bu operasyona katılacaklarını söyledi.

samanyoluhaber.com

Konya'da konuşan cumhurbaşkanı şunları dedi:

PYD VE YPG SÖYLEMLERİ

Bu milletin güvenlik güçlerini herkes bilecek. Kimdir bilecek Koalisyon güçleri şu anda bizimle beraber hareket ediyor, eyvallah. Koalisyon güçleri neden PYD ile neden YPG ile hareket ediyor, işte bunu anlamakta zorlanıyoruz. Bu koalisyon güçlerinin hemen hemen tamamına yakını bizimle dost. 63 ülke var koalisyon güçlerinin içinde, hele hele NATO ülkeleri var ki bunların stratejik ortağı biziz. Bunların bir terör örgütüyle beraber olmasını anlayamıyoruz. Şu anda teröristleri eğitenleri anlamakta zorlanıyoruz.

‘YAZIKLAR OLSUN SENİN NATO'DAKİ ORTAĞIN, PYD Mİ?' 

Bakınız ne diyorlar, ‘Biz PYD ve YPG'ye silah desteğini vermeye devam edeceğiz' diyorlar. Nerede diyorlar bunu Amerika'daki seçim kampanyasında diyorlar. Yazıklar olsun senin NATO'daki ortağın, PYD mi, senin NATO'daki ortağın YPG'mi senin NATO'daki ortağın Türkiye'mi? Biz bu işi bitiririz ve nitekim bu mücadeleyi yürütüyoruz.

IRAK OPERASYONUNA KATILACAĞIZ

Irak'ta Suriye'de terör örgütlerinin karşısına geçmezsek yarın ne olacağını biliyoruz. Bazıları diyor ki, Başika'dan çıkın. Kardeşim biz Başika'ya elimizi kolumuzu sallaya sallaya gitmedik ki. Biz Irak'ta, Irak'ın birliği ve beraberliği için koalisyon güçleri içinde yerimizi almakta kararlıyız. Talebimizi bugün yarın ileteceğiz. Eğer bu olmazsa B planımız devreye girer. Olmazsa C planımız devreye girer. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir.

‘KİMSE BİZİ İÇİŞLERİNE MÜDAHALE ETMEKLE SUÇLAMASIN' 

Şöyle geriye doğru bir asırlık sürece baktığımızda, hatta o kadar uzağa gitmeye gerek yok Körfez Savaşı'ndan sonrasına baktığımızda görüyoruz. Onun için diyoruz ki kimse bizi iç işlerine müdahale etmekle suçlamasın. Şu bir gerçektir Türkiye güvendeyse bölgedeki herkes için bir umut vardır. Kardeşlerim yaşadıklarımızdan ders alarak, daha güçlü daha büyük bir Türkiye için çalışmak ülkeyi yönetmekle mükellef herkesin boynunun borcudur. Türkiye'nin son 14 yılı, demokrasiden ekonomiye zenginlikten adalete kadar her şeyin çok güzel olduğu bir dönem olmuştur.
<< Önceki Haber Türkiye Musul Operasyonu'na katılacak Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER