Türkiye Liselerarası Proje Yarışması İzmir'de başladı

Türkiye Liselerarası Proje Yarışması İzmir'de başladı

4. Türkiye Liselerarası Proje Yarışması-Doğanata Education Science Energy Engineering Fair 2015 (DOESEF), İzmir Özel Fatih Koleji'nde törenle başladı. Törende okulun öğrencileri, "Gölgen Yeter Türkiyem" adlı bir gösteri yaptı.

Açılışta konuşan İzmir Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, DOESEF'in uluslararası nitelik kazanmaya başladığını, globalleşme denen sürecin çok hızla her şeyin değişimine sebep olduğunu söyledi. İnovasyonun artık hayatın bir parçası olduğunu belirten Doğanata, "Bunu yapabilen firmalar, üreticiler, dağıtım kanalları yaşamını sürdürüyor, bunu organize edemeyenlerse silinip gidiyor. Bu, ülkeler için de geçerli. Daha çok patent üretenler, asra ismini yazıyor ve daha ileri noktalara gidiyor. Ülke olarak maalesef inovasyonun birinci liginde olduğumuzu söyleyemeyiz ama bunun için çalışıyoruz. DOESEF gibi organizasyonlar, eğitimde bir süreç açıyor. Yarışmalar, öğrencilerimize proje bazlı eğitimle kendilerini geliştirme imkanı sunuyor. Eğitimde artık ezberci değil araştıran, geliştiren, sorgulayan insanlar yetiştirmek zorundayız. Bunu başarabilirsek, önümüzdeki asırda Türkiye geleceğe imzasını atacaktır." dedi.

Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ise, "Son iki günde elde edilen veri, son iki yılda elde edilen verinin volümüne eşit. Son iki yılda kaydedilen veri olarak da toplam insanlık tarihinde elde edilen veriye denk durumda. Şöyle diyebiliriz, tarihte şimdiye kadar hiç olmamış biçimde dinamizmin olduğu, daha çok verinin oluşturulduğu ve kaydedildiği bir dönem yaşamaktayız." dedi.

DOESEF Organizasyon Komitesi Başkanı Ümit Karademir de, "Bilgilerinizi, deneylerinizi, yenilikçi projelerinizi paylaşıp bu hazineyi yücelttiğiniz bilim fuarı DOESEF'e hoşgeldiniz." dedi. Bilgi çağına uyum sağlayamamış toplumların geri kalmaya mahkum olduğunun altını çizen Karademir, dördüncü kez düzenlenen yarışmada seçilen en başarılı projelerin Türkiye'yi ülkemizi temsil edeceğini belirtti. Karademir, "Hem ülkemizi temsil etmenin hem de Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde eğitimciler olarak gençlerimize yeni farkındalıklar yaratmanın gururunu yaşıyoruz." dedi.

Törenin ardından yarışmacılar, projelerinin yer aldığı stantlara geçti. İki gün sürecek sergi sonunda yarışmaya seçilen 130 projeyle yurtdışından 6, Türkiye'den 12 proje jüri tarafından değerlendirilerek Fizik, Kimya, Biyoloji, Enerji ve Mühendislik dallarında Türkiye'yi temsil edecek projelerle derece alanlar belirlenecek. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Liselerarası Proje Yarışması İzmir'de başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER