Türkiye internet fenomenleri için vergi koyacak....

Sosyal medya fenomenleri son yılların en çok konuşulanları tüm dünyada.

SHABER3.COM

Kimi Instagram’da kimi de YouTube’da yaptıkları paylaşımlarla binlerce ve milyonlarca takipçiye ulaşıyor.

Neredeyse tüm mesaisini yaptıkları paylaşımlara ayıran sosyal medya fenomenleri kazandıkları paralarla da dikkat çekiyor.

Türkiye’de de 30 ila 100 bin lira arasında aylık kazanç elde eden fenomenler olduğu biliniyor.

Özellikle Instagram, ünlü isimler için ekstra kazanç kapısı olmuş durumda. Milyon takipçili hesaplarından bir ürün paylaşımı yaparak ciddi anlamda para kazanan bu isimler için kötü haber var…

Web Tekno’da yer alan habere göre Maliye Bakanı Naci Ağbal, artık fenomenlerin de vergi ödeyeceğini duyurdu.

Maliye Bakanlığının bir süredir bu konu hakkında incelemelerde bulunduğu basına yansımıştı. Söz konusu incelemeler neticesinde sosyal medyadan elde edilen gelirlerin vergiye tabi tutulması kararlaştırıldı. 

Bakan Ağbal, kişisel sosyal medya hesapları üzerinden ürün ve hizmet tanıtımı yapan kişilerin vergi mükellefi olacağını belirterek, şunları söyledi:

“İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek tweet'ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek.”

Türkiye’de en çok takipçisi olan YouTube fenomeni Enes Batur. Bir filmde çeken ve ciddi gişe başarısı elde eden Batur’un kanalını yaklaşık 7 milyon kişi takip ediyor.
<< Önceki Haber Türkiye internet fenomenleri için vergi koyacak.... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER