Türkiye güreşte olimpiyat kotası arıyor


Türkiye'ye olimpiyatlarda en çok madalya kazandıran branş olan güreşte milli sporcular 2016 Rio Olimpiyatları'na katılma yolunda kota maçlarına çıkmaya hazırlanıyor.

Bu çerçevede serbest ve grekoromen ile kadın milli takımları 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında Sırbistan'da düzenlenecek olan Zrenjanin Güreş Turnuvası'na katılacak. Milli takım bu turnuva için yarın Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın'ın kafile başkanlığında Sırbistan'a gidecek.

SERBESTÇİLER 4 SIKLETTE MİNDERE ÇIKACAK

Halen Ankara Elmadağ'da kampta bulunan Serbest Güreş Milli Takımı bu turnuvaya teknik direktör İbrahim Akgün ve antrenörler Adem Bereket ile Yüksel Şanlı yönetiminde 4 sıklette katılacak.

Serbestçiler, 57 kiloda Süleyman Atlı, 65 kiloda Mustafa Kaya, 74 kiloda Soner Demirtaş ve 97 kiloda da İbrahim Bölükbaşı ile 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gidebilme adına kota maçlarına çıkacak.

KADINLARDA 5 SIKLETTE KOTA ARANACAK

Halen Edirne Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) kampta bulunan Kadın Milli Takımı ise aynı turnuvaya, teknik direktör İsmail Kosukoğlu ve antrenörler Habil Kara ile Efrahim Kahraman yönetiminde katılacak.

Kadınlar, Sırbistan'da 48 kiloda Evin Demirhan, 53 kiloda Bedia Gün, 63 kiloda Hafize Şahin, 69 kiloda Buse Tosun ve 75 kiloda daYasemin Adar olmak üzere beş sıklette olimpiyat kontenjanı almaya çalışacak.

GREKOROMENCİLER DE 5 SIKLETTE MİNDERE ÇIKACAK

Türkiye'nin madalya beklediği stillerden olan grekoromende ise güreşçiler halen çalışmalarını İstanbul Mersinli Ahmet Kamp Merkezi'nde sürdürüyor. Grekoromenciler; Sırbistan'daki turnuvaya, teknik direktör Salih Bora ile antrenörler Serkan Özden, Muttalip Yerlikaya ve Akif Canbaş'tan oluşan teknik ekiple hazırlanıyor.

Grekoromen Milli Takımı, Sırbistan'da 59 kiloda Fatih Üçüncü, 66 kiloda Volkan Çakıl, 75 kiloda Emrah Kuş, 85 kiloda Metehan Başar ve 96 kiloda Cenk İldem ile beş sıklette mücadele edecek ve olimpiyat kotasını aşmaya çalışacak.

Milli takım Çarşamba günü sabah saatlerinde Sırbistan'a gidecek ve güreşler 15-17 Nisan 2016 tarihleri arasında başkent Belgrad'a 75 kilometre uzaklıktaki Zrenjanin şehrindeki Hala Sportova Spor Salonu'nda yapılacak.

TÜRKİYE 4 SIKLETTE 2016 RİO KOTASI ALDI

Türkiye daha önce yapılan şampiyonalar sonrasında grekoromende 130 kiloda Rıza Kayaalp, serbestte 86 kiloda Selim Yaşar ve 125 kiloda Taha Akgül, kadınlarda ise 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak 2016 Rio Olimpiyatları barajını geçmişti.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye güreşte olimpiyat kotası arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER