Türkiye'de bu yıl en çok Iraklılar konut aldı


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış istatistikleri ile ilgili 2015 yılının ilk 9 ayı ile ilgili verdiği bilgilerde Türkiye'de en çok Iraklılara konut satışı yapıldı. Onları Suudi Arabistanlılar ve Kuveytliler takip etti.

TÜİK'in Eylül 2015 ve Ocak-Eylül 2015 konut satışları ile ilgili verdiği istatistik bilgiler arasında ülke uyruklarına göre yabancılara yapılan konut satış sayılarını da verdi. Eylül 2015 döneminde bin 785 konut yabancılara satıldı. 9 aylık süreçte ise toplam 16 bin 318 yabancıya konut satışı yapılmış oldu.

Konut satışlarında Eylül ayında 359 konutla Iraklılar ilk sırada yer aldı. Iraklılara bu yılın ilk 9 ayında ise 2 bin 791 konut satışı yapıldı. Hemen ardından Eylül ayında 204, 9 aylık süreçte bin 895 konut satışı ile Suudi Arabistanlılar geliyor. Eylül ayında 160, 9 aylık dönemde bin 686 konut satışı ile Kuveytliler üçüncü sırada. Türkiye'de konut alan diğer yabancı ülke vatandaşları şöyle: Rusya, İngiltere, Almanya, İran, Afganistan, Azerbaycan, Ukrayna, İsveç, Norveç, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye'de bu yıl en çok Iraklılar konut aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER