Türkiye Belediyeler Birliği, Bulgaristan'a 18 cenaze aracı hibe etti

Türkiye Belediyeler Birliği, Bulgaristan'a 18 cenaze aracı hibe etti

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB), Türkiye ve Bulgaristan yerel yönetimleri arasında işbirliklerinin geliştirilmesi amacı ve Bulgaristan'daki Müslümanların ihtiyacı olan ve Başmüftülükçe talep edilen 18 adet cenaze aracını teslim etti. Toplam değeri 1 milyon leva (1 milyon 600 bin TL) olan araçlar, bölge müftülüklerine kullanılmak üzere verildi.

Sofya'da teslim töreninde söz alan Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Hacı, TBB'ye teşekkür ederek, bu araçların büyük bir boşluk dolduracağını belirtti. Hacı, "Biz cenaze araçlarına yıllardan beri hep muhtacız. Allah'a şükür beklentilerimiz bugün gerçekleşiyor. Müslümanların büyük kısmı artık köylerde değil büyük şehirlerde ikamet etmektedirler ve dolayısıyla büyük şehirlerde de mevtalarımızı dinimize göre defnetmek kolay değildi. Bunlara gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Şu ana kadar maalesef bazı yerlerde Müslümanlar, Hristiyanlara ait cenaze aracını kullanıyordu. Haç işaretini bir bezle kapatarak mevta taşınıyordu. Ama artık inşallah bu durum değişecek." sözlerine yer verdi.

TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Türkiye'deki bin 397 belediyeyi temsilen burada bulunduklarını ve önemli amaçlarından biri de belediyeler arasında yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak olduğunu anlattı. Bu kapsamda işbirliği anlayışının komşu ülkeler ve Balkanlara uzandığını ifade eden Güngör, "Bugün, işbirliğinin bir sembolü olarak, Bulgaristan Başmüftülüğü'nün ihtiyacı olan 18 tane cenaze aracın teslim etmek için buradayız. Bunu bir başlangıç olarak görüyoruz. İnşallah bundan sonra da Bulgaristan belediyeleriyle Türk yerel yönetimleri arasındaki ilişkileri geliştirmeyi umuyoruz. Belediye seviyesindeki işbirliğin, devlet çapındaki ibirliğinden çok daha rahat olduğunu düşünüyorum." dedi.

Cenaze araçlarını teslimi konusuyla ilgili birkaç söz alan Güngör, "Biz yardım etmiyoruz, sadece var olanı paylaşıyoruz." sözlerini kullandı.

Etkinlik kapsamında oluşturan TBB heyetinde, TBB Meclis Üyeleri, TBB Encümen Üyesi Belediye Başkanları, Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi, Kardeş Şehir Olan Belediyelerin Belediye Başkanları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve TBB Personelinden oluşan yaklaşık yirmi kişi yer aldı. Birlik tarafından geçen yıl da Aytos Müftülüğüne bir cenaze yıkama aracı hibe etmişti.

Cenaze araçları klimalı soğutma, mevta yıkama imkanı tanıyan ve çift mevta taşıma kapasitesine sahip bulunuyor. CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye Belediyeler Birliği, Bulgaristan'a 18 cenaze aracı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER