Türkiye: 3 - Hollanda: 0


Stat: Torku Konya Arena
Hakemler: Antonio Miguel Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis, Roberto Diaz Perez Del Palomar (İspanya)
Türkiye: Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Hakan Balta, Serdar Aziz, Hakan Çalhanoğlu (Dk. 65 Mehmet Topal), Oğuzhan Özyakup (Dk. 82 Olcay Şahan), Selçuk İnan, Arda Turan (Dk. 57 Volkan Şen), Ozan Tufan, Caner Erkin, Burak Yılmaz
Hollanda: Cillessen, Van der Wiel, De Vrij (Dk. 46 Wijnaldum), Bruma, Riedewald, Blind (Dk. 75 Luuk de Jong), Klaassen, Sneijder, Depay, Van Persie, Narsingh (Dk. 69 Promes)
Goller: Dk. 8 Oğuzhan Özyakup, Dk. 26 Arda Turan, Dk. 85 Burak Yılmaz (Türkiye)
Sarı kartlar: Dk. 24 Arda Turan, Dk. 69 Şener Özbayraklı, Dk. 74 Hakan Balta, Dk. 75 Oğuzhan Özyakup, Dk. 87 Ozan Tufan (Türkiye), Dk. 37 Van Persie, Dk. 62 Van der Wiel (Hollanda)

UERO2016 Fransa Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu 8. maçında Hollanda'yı ağırlayan Türkiye, sahadan 3-0 galip ayrılarak puanını 12'ye çıkardı ve 3. sıraya yükseldi.

Konya Torku Arena'da oynanan ve İspanyol hakem Antonio Miguel Mateu Lahoz'un düdük çaldığı maçta Türkiye'ye 3 puanı getiren golleri 8. dakikada Oğuzhan Özyakup, 26. dakikada Arda Turan ve 85. dakikada da Burak Yılmaz kaydetti.

Grubun diğer maçında ise Çek Cumhuriyeti, deplasmanda Letonya'yı 2 - 1 mağlup etti. Çek Cumhuriyeti'ne 3 puanı getiren golleri 13. dakikada Limbersky ve 25. dakikada ise Darida attı. Ev sahibi Letonya'nın golüün ise 73. dakikada Zjuzins kaydetti.

Bu sonuçla Çek Cumhuriyeti puanını 19'a çıkardı. Grubun son maçında ise bugün TSİ 21.45 İzlanda ile Kazakistan karşı karşıya gelecek.

49. dakikada Sneijder'in pası ile sol kanatta topla buluşan Memphis Depay, sağına çektikten sonra ortasını yaptı. Depay'ın ortası ile altıpasa yakın bir noktada bomboş pozisyonda buluşan Wijnaldum'un kafa vuruşu farklı şekilde yandan dışarı çıktı.

77. dakikada Sneijder'in ortası ile ön direkte buluşan Luuk De Jong'un kafa vuruşu az farkla yandan dışarı çıktı.

79. dakikada Sneijder'in yaklaşık 30 metreden şutunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

85. dakikada A Milli Takım Burak Yılmaz ile farkı üçe çıkardı. Sol kanattan Caner Erkin'in ceza sahasına taşıdığı topu Burak Yılmaz, kontrol etti, yüzünü kaleye dönüp vuruşunu yaptı, rakibine de çarpan top kaleciyi de yanıltarak ağlara gitti: 3-0. Bu pozisyonda Caner Erkin'in rakibini arkadan formasından çekerek faul yaptığını belirten Hollandalı oyuncuların itirazına hakem itibar etmedi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca ay yıldızlılar sahadan 3-0 galip ayrıldı.
CİHAN
<< Önceki Haber Türkiye: 3 - Hollanda: 0 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER