Türkeş: Başkanlık aklımızda yoktu, Bahçeli sayesinde oldu

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, gündemlerinden düşen başkanlık sistemi sürecini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin yeniden başlattığını belirterek, "Partimizin mevcut milletvekili sayısıyla bunun olmayacağını biliyorduk. Ama saygıdeğer Bahçeli bir sabah kalkıp, 'Hele bir getirin' deyince… Bizim zaten istediğimiz buydu" dedi.

SHABER3.COM

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, başkanlık sistemine ilişkin süreç hakkında açıklamalarda bulundu. AK Parti Mamak İlçe Başkanlığı’nın Danışma Meclisi şubat ayı toplantısına katılan Türkeş, burada yaptığı konuşmadta, başkanlık sisteminin ilk başta AK Parti’nin gündeminde olmadığını, Devlet Bahçeli’nin hamlesinden sonra sürecin başladığını belirtti.

Yeniçağ’da yer alan habere göre, Bahçeli’nin başkanlık sistemini getirmesiyle ilgili Türkeş şu açıklamada bulundu:

“Başkanlık sistemi gündemimizde yoktu. Niye? Çünkü partimizin mevcut milletvekili sayısıyla bunun olmayacağını biliyorduk. Öbür partilerin hepsi de ‘hayır’ diyor. Onların ‘hayır’ dediği yerde biz bunu yapamayacağımızı biliyorduk. Ama saygıdeğer Bahçeli bir sabah kalkıp, ‘Hele bir getirin şu sizin şeyi de şu arada onu bir çıkartalım. Sonra siz halka gidersiniz.’ deyince… Bizim zaten istediğimiz buydu.

‘FIRSAT PENCERESİ ÇIKTI ÖNÜMÜZE’

Uygulamada da sıkıntıları olan bir konu olduğu için bunları düzeltmek için bir fırsat penceresi çıktı önümüze. Meclis’te iyi bir çalışma yaptık. Diğerleriyle ilgili çok fazla şey söylemiyorum. Yani fikri olarak bunun karşısında alternatif yönetim tarzı önerselerdi, bunu ciddiye alabilirdik ama engellemek, saat 2’de başlayan Meclis’i akşam saat 8’de 10’da çalıştırmak, o yorgunluğun içinde stres yapmak, ilkokul çocuğu yapsa yakıştıramayacağımız davranışlarla orada itişmek kakışmanın dışında muhalefet bu sistemle ilgili veya farklı bir sistemle ilgili hiçbir şey yapmadı. Baba ile oğul olsa bir seçilmiş başbakan ve bir seçilmiş cumhurbaşkanının olduğu bu mevcut sistemde illa ki bir şey çıkar.”
<< Önceki Haber Türkeş: Başkanlık aklımızda yoktu, Bahçeli sayesinde oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER