Türkçenin AB'de resmi diller arasına katılma ihtimali inceleniyor


Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis'in, Türkçenin Avrupa Birliği (AB) resmî dilleri arasına katılması ihtimalini incelemekte olduğu haber verildi. Rum Alithia gazetesi, Rum Yönetimi'nden üst düzey bir kaynağın, Kıbrıs Türk medyasına yansıyan haberi doğruladığını yazdı.

Haberde, Anastasiadis'in Davos görüşmesinin arifesinde müzakere prosedürüne olumlu katkı koymak adına böyle bir ihtimali incelediğine işaret edildi. Anastasiadis'in çalışma arkadaşları ile Türkçenin Avrupa Birliği'nin resmi dillerine katılması sürecini ileri götürme ihtimalini incelediği kaydedildi.

Rum Politis gazetesi de Rum Yönetimi'nin Türkçe'nin resmi dil olması önerisini Brüksel'e sunma niyetinde olduğunu yazdı.

RUM SÖZCÜ: TAMAMEN ANASTASİADİS'İN İNİSİYATİFİNE BAĞLI

Anastasiadis'in, bu amaçla teknokratlara, önerinin pratikteki boyutlarını inceleme direktifi verdiğini beliren gazeteye göre, Rum teknokratlar AB'nin diğer ülkelerinde izlenen prosedürlerin neler olduğuna ve Türkçenin Avrupa müktesebatına dönüşmesi için ne gerektiğine bakacak.

Öte yandan Rum Sözcü Nikos Hristodulidis de söz konusu haberi doğruladı. Hristodulidis, "Türkçenin benimsenmesi için bir prosedür gerekir, şu anda başkanın talimatıyla bu prosedür inceleniyor. Türkçe ile ilgili inisiyatif tamamen Başkan Anastasiadis'in şahsına aittir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Türkçenin AB'de resmi diller arasına katılma ihtimali... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER