Yok artık dedirttirecek skandal karar

Tivibu'dan sonra Turkcell bünyesinde faaliyet gösteren mobil uygulama ve web programı Turkcell TV de skandal bir karara imza attı.

Yok artık dedirttirecek skandal karar

Bir kaç sene evvel dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan'ın 'benim torunlarım da izliyor' diyerek övgüler yağdırdığı Caillou ve Yumurcak TV'ye skandal bir kararla sansür uygulandı.

Müşterilerinin isteklerini hiçe sayan bir uygulamaya imza atan Turkcell Superonline'daki muhalif kanallar kaldırıldı.

Turkcell TV, çocukların hayranlıkla izlediği Caillou ve Niloya gibi çizgi filmlerin yayınlandığı Yumurcak TV'nin yayınlarına terör soruşturmasını bahane ederek son verdi. Bu keyfi uygulamadan Samanyolu Haber, Mehtap TV, Kanaltürk ve Samanyolu TV gibi ulusal kanallar da nasibini aldı. Turkcell TV Müşteri Hizmetleri'nden alınan bilgiye göre, söz konusu kanalların çıkarılma sebebinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör soruşturması kapsamında olduğu öğrenildi.

Turkcell TV ile sözleşmeleri devam eden aboneler mağdur olurken, tüketici dernekleri başkanları bu uygulamanın keyfi ve hukuksuz olduğunu belirtti. Abonelerin maddi ve manevi tazminat davası açma hakkının bu-lunduğunun altı çizildi. Taahhütlü abonelerin diledikleri takdirde herhangi bir cezai bedel ödemeden sözleşmelerini feshetme hakkına kavuştuklarını söyleyen Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Sözleşmelerin geçerli olduğu süre boyunca tüketici aleyhine değiştirilmesini Tüketici Kanunu men etmektedir.” dedi. Yüzlerce aboneyi mağdur eden durumun Türk Ticaret Kanunu ve Borçlar Kanunu'na göre etik dışı olduğunu vurgulayan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da, “Bu sözleşme koşullarındaki süre bitmeden ve abonelerin görüşü alınmadan firmalar iptal yapamaz. Eğer iptal olursa abonelerin maddi ve manevi tazminat davası açma hakkı vardır.” açıklamasında bulundu.

Taahhütlü abonelerin bedel ödemeden sözleşmelerini feshedebileceğini ifade eden Aydın Ağaoğlu, “İzleyiciler bazı kanalları izlemekten mahrum bırakıldıkları takdirde tüketici kanunun hükümlerine göre bedel indirimi talep edebilecekleri gibi cayma veya cezası ödemeden aboneliklerini de her an sonlandırma hakkına sahiptirler.” diyerek, elektronik haberleşme sektöründe tüketici hakları yönetmeliğine göre sözleşme sürerken tüketici aleyhine bir değişiklik yapılmasının mümkün olmadığına değindi.
<< Önceki Haber Yok artık dedirttirecek skandal karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER