Türkçe’nin çocukları 10 Haziran’a Malatya’da

Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği, 10 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Türkçe’nin çocukları 10 Haziran’a Malatya’da

11. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından Malatya Belediyesi ve Malatya Sağlıkçılar Derneği (SADER) ev sahipliğinde düzenlenecek Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği, 10 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirilecek. Etkinlikte, 25 ülkeden 90 öğrenci şarkı, şiir, halk oyunları gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyecek.

11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali'nin Malatya İl Etkinlikleri Düzenleme Komitesi'nce, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Toplantı Salonu'nda basın toplantısı yapıldı. Türkçe Olimpiyatları Malatya Tertip Komitesi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Selim Pilten, dünyanın farklı ülkelerinde Türkçeyi en iyi öğrenenleri ödüllendirmek amacıyla 2003 yılından beri düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın, bu yıl 'Uluslararası Dil ve Kültür Festivaliadı altında yapılacağını söyledi. 

'Evrensel Barışa Doğru' sloganıyla gerçekleştirilen etkinliklerde beş kıtadan dili, dini, rengi farklı öğrencilerin şarkı, şiir, halk oyunları gibi 19 farklı kategoride hünerlerini sergileyeceğini anlatan Pilten, "10 yıldır Türkçe Olimpiyatları çatısı altında buluşan dili, dini, rengi ve ırkı farklı binlerce öğrenci, her yıl farklı bir slogan ile dünyaya barış, sevgi, dostluk ve kardeşlik mesajları veriyor. Önceki yıllarda 'Sevgi Dili Türkçe', 'Aynı Dili Konuşuyoruz', 'Gelin Tanış Olalım' 'İnsalık El Ele Bayram O Bayram Olur' gibi anlamlı mesajlarla dünyaya seslenen sevgi çiçekleri, 11. yılda 'Evrensel Barışa Doğru' diyerek dünyaya seslenecek." dedi. Pilten, etkinliğin 10 Haziran Pazartesi günü İnönü Stadyumu'nda gerçekleştirileceğini ifade etti. 

SADER Başkanı Necmettin Gürbüz de böylesi güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluk verici olduğunu söyledi. Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin ülkelerinde bir Türkiye elçisi gibi çalıştığını anlatan Gürbüz, "Aslında onca vefa borcumuz var. Geçtiğimiz yıl Senegal'e sağlık taraması için gittiğimizde Türk okullarında eğitim gören öğrencilerin tercümanlığında görevimizi yaptık. Şimdi de bu borcumuzu organizasyona ortak olarak ödüyoruz." diye konuştu. 

Etkinlik Koordinatörü Hasan Yıldız ise Türkçe Olimpiyatları Malatya Etkinliği'ne sponsor olarak destek veren Malatya Belediyesi, SADER, Gözde Sağlık Grubu, Manas Evleri, Seza Tekstil, Maksan Anadolu Patlayıcı Maddeler A.Ş Anemon, FEM Dershaneleri, Beşer Eğitim Kurumları, Malatya Aktif Kadınlar Derneği ve Umut Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'ne (UMUT-DER) şükran borçlu olduklarını söyledi. 

CİHAN
<< Önceki Haber Türkçe’nin çocukları 10 Haziran’a Malatya’da Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER