Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Trabzon'da 11. Uluslararası Dil ve Kültür Festivali Türkçe Olimpiyatları yapıldı.

Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu

Akçaabat Fatih Stadı'ndaki Türkçe Olimpiyatları ve Kültür Şölenine Bakan Bayraktar'ın yanı sıra Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzonspor Kulup Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katılarak izledi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık'ın konuşmasının ardından söz alan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, organizasyonun dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesi olduğunu ifade ederek “Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir” dedi.

Bakan Bayraktar,  organizasyonun dünya barışının sağlanmasında büyük katkısı olduğunu kaydederek, “Sizler Türkiye sevdalılarısınız, sizler vatan sevdalılarısınız. O bakımdan sizleri tebrik ediyor ve sizlere teşekkür ediyorum. Burada her yerden insanımız var. Bu sevda, bu çalışma bir dünya barışının adımlarıdır. Bu organizasyon dünya barışının sağlanmasının büyük mücadelesidir. Bugün 140 ülkede kendi gösteren, bu ülkelerde Türkçe’yi öğreten bu gönül erlerine, bu gönül insanlarımıza, hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun”

Trabzon'un eğitim ve kültür şehri olduğuna dikkat çeken  Bakan Bayraktar “İnşallah burada  2 tane vakıf üniversitemiz kurulacak 2 tane de devlet üniversitesi olacak. Trabzon bir eğitim şehri, bir kültür şehri, bir merkez, bir ihracat şehri olmak yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hep beraber kardeşlik ve barış içerisinde inşallah Trabzonspor’umuzu da Türkiye’de şampiyon yapma yolunda birlik içerisinde kardeşçe o da bize yeni bir güç getirecek. Bu duygularla hepinizi en içten sevgilerimle kucaklıyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar’a katılımlarından ötürü bir plaket verildi.

Öte yandan Olimpiyatların Trabzon ayağına  25 farklı ülkeden 70 öğrenci katıldı. Programa katılan öğrenciler birinden güzel eserleri seslendirirken özellikle  Demokratik Kongo ekibinin Giresun yöresine özgü horon gösterisi büyük alkış aldı.

<< Önceki Haber Trabzon'da Türkçe Olimpiyatları coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER