Kültür Şöleni sosyal medyayı da salladı

İzmir'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, vatandaşların yanı sıra sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Kültür Şöleni sosyal medyayı da salladı

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürlerarası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından İzmir'de düzenlenen 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, vatandaşların yanı sıra sosyal medyada da büyük ilgi görüyor.

Dünyanın 140 ülkesinden 2 bin öğrencinin katıldığı etkinlik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da en çok konuşulan konu oldu. İki günde yaklaşık 25 bin kişi 100 bine yakın tweet mesajı attı. Şölen, iki gün boyunca Türkiye gündeminde üst sıralara yükselerek 'Trend Topic' listesine girdi. Şöleni gezenler, çektikleri fotoğrafları, Twitter üzerinden takipçileriyle paylaştı. İlk gün 'renklerinbuluşması' etiketiyle 4 bin 500 kişi 13 bin civarında mesaj atarak, şölenle ilgili görüşlerini dile getirdi. İkinci gün ise 'kültürşöleni' ve 'İzmirdeolsam' etiketleriyle 15 bin kişi 50 binden fazla tweet attı. Etkinliğin son günü ise 10.30'a kadar 'renklerinkuşağı' sloganıyla 3 bin kişi 20 bine yakın mesaj atarak, şölen heyecanını sosyal medya takipçileriyle paylaştı.

Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni Sosyal Medya Koordinatörü Yasin Kesen, etkinliğin, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Ziyaretçilerin, daha çok standlarda çektikleri fotoğrafları paylaştığını belirten Kesen, "Şölen, toplumun her kesiminin ilgisini çekiyor. Ziyaretçiler, çektikleri renkli görüntü ve fotoğrafları paylaşıyor. Pasaportsuz, vizesiz 140 ülkeyi geziyorlar." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber Kültür Şöleni sosyal medyayı da salladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER