Türk-Yunan sınırı ısınıyor... Yunanistan 7 bin asker daha görevlendirecek

Edirne’de tutuklu bulunan iki Yunan askeri konusunda Türkiye ile ciddi kriz yaşayan Yunanistan’da Yunan Silahlı Kuvvetleri Türk sınırlarında asker artışına gidiyor.

SHABER3.COM

Yunanistan Türk sınırına 7 bin yeni asker sevk ediyor! 

Ahvalnews.com'dan Evren Dede'nin haberine göre Yunan kara, deniz ve hava kuvvetlerinde eğitimler ve tatbikatlar yoğun şekilde sürdürülürken Ege ve kara topraklarında bulunan Türk sınırlarına 7 bin yeni asker konuşlandırılacağı duyuruldu. 

Yunanistan’ın Türkiye ile olan deniz ve kara sınırlarına sürekli asker nakledildiği açıklaması Yunan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos’tan geldi. Yunan Bakan ayrıca, “Önümüzdeki günlerde Ege’de adalara yeni 3.500 askerî personel ve Evros (Meriç) iline de 3.500 yeni kadrolu askeri personel gönderileceğini” dile getirdi. 

Kammenos Ege’deki İçişleri ve Adalar Yüksek Askeri İdaresi’nin (ASDEN) ise Takım Adalar Karargâhı’na dönüştürüleceğini açıklarken, bu sayede Yunan Kara ve Deniz Kuvvetlerinin Ege’de birbirleriyle daha fazla koordinasyon içerisinde olacağını söyledi.  

Yunan Milli Savunma Bakanı yaptığı açıklamalarda “Yunanistan’ın doğal zenginliklerini, doğalgaz ve petrolü değerlendirecek bir ülkeye dönüştüğünü” belirtirken konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu da vatanımızın müdafaasına yönelik sorumluluğun ekonomik bölgemizin sınırlarına kadar genişlediği, yani her yöne yüzlerce mil genişlediği anlamına geliyor. Bu da yeniden yapılanma ve ekonomik krize rağmen sahip olmayı başaracağımız daha fazla araç anlamına geliyor.”
<< Önceki Haber Türk-Yunan sınırı ısınıyor... Yunanistan 7 bin asker... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER