Türk yük gemisi Kırım'da yapımı devam eden köprünün inşaatına çarptı


Lira adlı Türk yük gemisinin Kırım'ın Kerç Boğazı'nda yapımı devam eden bir köprünün inşaatına zarar verdiği iddia edildi. 19 Mart Cumartesi akşamı meydana gelen olay ancak bugün ortaya çıktı.

Taman Federal Karayolları İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre yük gemisi Tuzla Adası ile seyir koridorunu birleştiren 2 numaralı köprüye çarptı. Çarpmanın etkisiyle köprünün 80 numaralı ayağını yıkan gemi, 79 ve 81 numaralı köprü ayaklarına da zarar verdi.

Çarpma sonucunda gemideki 9 mürettebattan ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı. Türk yük gemisinin zarar verdiği köprü Kerç Boğazı üzerinde yapılacak asıl köprünün yapımına yük taşımak için kullanılıyordu. Bir Türk şirketine ait olan geminin kaptanının Türk vatandaşı olduğu bildirildi. Kazadan sonra Türk gemisi Lira'nın Taman Limanı'nda alıkonulduğu bilgisi verildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin 18 Mart'ta Tuzla Adası'na giderek Kerç Boğazı üzerine yapılacak köprünün inşaatını incelemişti. Köprü inşaatını "tarihi görev" olarak nitelendiren Putin, bu projeyi çok önemsediğini vurgulamıştı. Taman ve Kerç'i birleştirecek olan köprü, Rusya'nın en uzun köprüsü olacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Türk yük gemisi Kırım'da yapımı devam eden köprünün... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER