Reuters konsoloslukta kayıp gazeteciyi bulamadı: Profesyonelce öldürülmüş olabilir

Reuters'in geçtiği habere göre, Türk polisinin ilk izlenimi kayıp Suudi gazetecinin elçilikte öldürüldüğü yönünde...

SHABER3.COM

Emniyet yetkililerinin 2 Ekim’den bu yana kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için “Evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan başkonsolosluğundan bir daha çıkmadı” diye açıklama yapmasından sonra Suudi yetkililer İstanbul’daki başkonsolosluğun kapılarını Reuters’a açtı.


Emniyet açıklamasında ayrıca, bir kısmı Suudi yetkililer olmak üzere 15 Suudi vatandaşının, iki uçakla İstanbul’a gelip Kaşıkçı’yla aynı saatlerde başkonsoloslukta bulundukları ve daha sonra ayrılarak geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiğini belirtti.



Sözcü’nün haberine göre, bu açıklamanın ardından Reuters haber ajansından Osman Orsal’ın başkonsolosluğa girerek Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed El Katibi ile röportaj yapmasına izin verildi. Röportaj sırasında, El Katibi’nin Orsal’a başkonsoloslukta kısa bir tur yaptırdığı aktarıldı. Orsal, kayıp gazetecinin başkonsoloslukta olduğuna dair bir bildirimde bulunmadı.

Riyad yönetimine karşı muhalif görüşleriyle tanınan Washington Post yazarı Kaşıkçı’dan, evlilik işlemleri için Suudi Arabistan’ın İstanbul başkonsolosluğuna gitmesinin ardından haber alınamıyor.


Son olarak, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Suudi Arabistan’ın Ankara Büyükelçisi Velid bin Abdulkerim El Hireyci gazetecinin nerede olduğuna dair bilgi sahibi olmadıklarını söylemişti. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman da Kaşıkçı’nın durumuyla ilgili İstanbul başkonsolosluğunun aranmasına izin vermeye hazır olduklarını açıklamıştı.

İstanbul başsavcılığı bugün konuya ilişkin soruşturma başlattığını duyurmuştu.
<< Önceki Haber Reuters konsoloslukta kayıp gazeteciyi bulamadı: Profesyonelce... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER