Türk Okulu'nun öğretmeni dünyaya örnek oldu

Yurt dışında, Bosna Hersek'te bulunan Türk Koleji'nde görev yapan Öğretmen Aydan Meydan dünya eğitimcileri ve öğrencilerine ilham kaynağı oldu.

Türk Okulu'nun öğretmeni dünyaya örnek oldu

Türk bayrağını 160 ülkede dalgalandıran Türk kolejleri başarılarına bir yenisini daha ekledi. Bosna Hersek'te 1996 yılından beri faaliyet gösteren Sema Eğitim Kurumları öğretmenlerinden Aydan Meydan, Google+' class='textetiket' title='Google haberleri'>Google'ın bilim fuarında 'ilham veren öğretmen' ödülüne layık görüldü.

İnternet devi Google'ın her yıl geleneksel olarak tüm dünyada düzenlediği proje yarışmasında ilk 20'ye kalıp finalist olma başarısını göstererek büyük bir başarıya imza atan proje Bosna Sema Eğitim Kurumları'na bağlı Tuzla Uluslararası Okulu'ndan Anela Arifi ve İlda İsmaili'nin tarafından hazırlanmıştı. Proje sayesinde tavuk tüyünden hidrojen depolama malzemesi ve biyodizel üretilmesine imkan sağlanıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yapılan finalde, Bosnalı öğrencilere projelerinde danışmanlık yapan matematik öğretmeni Aydan Meydan, ünlü internet devinin 'ilham veren öğretmen' ödülüne layık görüldü.

Google, dünya genelindeki binlerce proje arasından geçtiğimiz aylarda 90 bölgesel finalisti seçmişti. Türkiye'den bölgesel finale kalma başarısı gösteren 5 projenin hiçbiri ilk 20 arasına girememişti.

Cihan Haber Ajansına konuşan Aydan Meydan, "Öğrencilerimiz böyle büyük bir yarışmaya katılacak azmi göstererek çok çalıştılar. Bütün dünyadan bu yarışmaya katılan çok önemli projeler vardı ancak bu iki öğrencimiz dünya çapında ilk 20 finalist arasına girmeye hak kazanarak Bosna Hersek'i ve okulumuzu en iyi şekilde temsil ettiler. Biz de öğretmenleri olarak onlara elimizden gelen yardımı yapmaya özen gösterdik, ve doğru şekilde yol ve yönten göstermek için uğraştık. İlham veren öğretmen seçilmem benim için de sürpriz oldu. Layık görenlere çok teşekkür ediyorum. Bu ve benzeri projelerle önümüzdeki yarışmalarda daha büyük başarılar elde etmek için çalışacağız." dedi.

Aydan Öğretmen Google bilim fuarında bu sene ilk defa verilen ilham veren öğretmen ödülünü, yapılan törende öğrencilerinin elinden almış oldu. Ödül toplamda 15 bin dolar olarak belirlendi.

İşte coşku ve gururun birlikte yaşandığı o tören:

<< Önceki Haber Türk Okulu'nun öğretmeni dünyaya örnek oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER