'Türk okullarını kapatma çabaları yurt dışında gülünç bulunuyor'

'Türk okullarını kapatma çabaları yurt dışında gülünç bulunuyor'

Kırgızistan topraklarına okul açmak için giden gönüllü bir öğretmenin yaşam hikayesini konu alan Selam Bahara Yolculuk filminde Taştan karakterini canlandıran Altınbek Elkinbaev, yurt dışında faaliyet gösteren Türk okullarını kapatma çabalarının gülünç bulunduğunu söyledi. "Bu okulları açan insanlar 25 yıldır oralardalar" diyen Elkinbaev, "Eğer bir sıkıntı görülseydi, bugüne kadar içinde bulunduğu devletler, başkalarının söylemesine gerek duymadan kapatırdı. Sonuçta her ülkenin bir polisi, istihbaratı var." dedi.

Bir milyonu aşkın izleyicinin büyük bir ilgiyle izlediği Selam Bahara Yolculuk filminde, kötü kalpli zengini Taştan'ı canlandırdı Elkinbaev. Kendisi de Kırgız olan Elkinbaev, filmdekinin aksine tam bir eğitim gönüllüsü. Türk okullarını 1993 yılında tanıyan ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nden mezun olan Elkinbaev, şuanda da Uluslararası Sebat Eğitim Kurumları'na bağlı Oş Sema İlköğretim Okulu'nun müdürlüğünü yürütüyor. Bir anda kendisini beyaz perdede gören Kırgız öğretmen, Selam Bahara Yolcuk'un, vefanın filmi olduğunu vurguluyor. Yapılan faaliyetlerin içerisinde bulunan biri olarak filmin kendisini çok olumlu etkilediğini kaydeden Elkinbaev, "Bu film bizi tarihe götürdü. Orada yıllar önce yaşanan sıkıntılar, çileler vurgulandı. O çekilen çileleri gözyaşlarıyla anmış olduk. Aynı zamanda bu ülkelerde yapılan faaliyetin sadece eğitim olduğu anlaşıldı. Bilenler zaten biliyordu ancak bilmeyenler, bu insanların sadece eğitimle ilgilendiklerine şahit oldu." ifadelerini kullanıyor.

HER ÜLKENİN POLİSİ VAR, İSTİHBARATI VAR

Elkinbaev, AK Parti Türk hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Türk okullarının kapatılması yönündeki çabalarının o ülkelerde nasıl karşılık bulduğunu aktardı. Türk okullarının eğitim faaliyetlerinin uzun yıllardır devam ettiğini hatırlatan Elkinbaev, şunları söyledi: "Bu ülkelerde yaşayan insanlar ne olup bittiğini görüyor. Okullarda belki çocuğu, belki bir yakını okumuştur. Sonuçta eğitim faaliyetlerini görmüştür. Şimdi bu kadar güzelliklere şahit olduktan sonra, Türkiye'den gelen 'Bu okulları kapatın, başka amaçları var' şeklindeki telkinlere sadece gülüyorlar. Çünkü bu okullar açıldığında, şimdi bu sözleri söyleyenler ortada yoktu. Buralara onlar yokken gelindi. Zaten bir sıkıntı olsaydı, devletler kendisi kapatırdı. Başkalarının bunu söylemesine gerek yok. Her ülkenin kendi anlayışı var, polisi var, istihbaratı var. İnsanlar zararlı görseler kendi çocuklarını vermezler bir kere. Bu çok gülünç bir durum."

Kimse Yok Mu Derneği'nin faaliyetlerinin terör kapsamına alınmasını da değerlendiren Elkinbaev, bu gündemlerin yurt dışında bir karşılığının olmadığını savundu. Elkinbaev, "Burada söylenenler sadece burada kalıyor. Yurt dışına çıkmıyor. Çıksa da çok komik. Yurt dışındakileri sadece güldürüyor. Oradaki insanlar inanmıyor. Hizmet hareketi aleyhine söyledikleri hiç birşey inandırıcı gelmiyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber 'Türk okullarını kapatma çabaları yurt dışında gülünç... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER