Türk Eğitim Sen: Akademisyenlerin açıklamasını şiddetle kınıyoruz


Türk Eğitim Sen İzmir 4 No'lu Sendikası, çeşitli üniversitelerden bin 128 akademisyen ve araştırmacının, bölücü terör örgütü PKK'ya karşı başlatılan operasyonların durdurulması talebiyle yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.

Sendika binasında basın açıklamasında bulunan Şube Başkanı Hasan Şen, şunları kaydetti: "Ne yazık ki bu kişiler, terör örgütü PKK ile ilgili hiçbir şeyden bahsetmemişlerdir. Türk Eğitim-Sen olarak bu kişileri, bu açıklamalarından dolayı şiddetle kınıyoruz. Elbette biz, hükümetin yaklaşık üç buçuk yıldır açılım diye nitelediği süreçle ilgili eleştirilerimizi hep yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu üç buçuk yılda teröre gösterilen hoşgörü ve görmezden gelme politikaları, şu anda çatışmaların yaşandığı bölgelerde terör örgütünün güçlenmesine, kurtarılmış bölgeler meydana getirmesine zemin hazırlamış, bölge halkının huzur ve güvenliği terör örgütünün insafına bırakılmıştır. Bizler Türk Eğitim-Sen olarak geçmişte hükümetin yaptığı yanlışları ortaya koyarken bugün Sur'da, Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de, Silopi'de devletin askerinin ve polisinin yapmış olduğu operasyonları sonuna kadar destekliyoruz."

Söz konusu bildiride iddia edildiği gibi bölgede masum vatandaşlara bir operasyonun söz konusu olmadığını vurgulayan Şen, "Aksine o bölgede bulunan masum vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına askerimizin ve polisimizin, canları pahasına ne kadar hassas davrandıklarını görüyor ve biliyoruz. Bu bildiriye imza atan kişileri, milletimizin birlik ve beraberliğiyle ilgili yapıcı eylemlerde görmemiz mümkün değildir. Devletin terör olaylarının kararlılıkla üzerine gittiği dönemlerde ortaya çıkan bu kişilerin terör örgütlerinin kitlesel eylemlerinde, masum vatandaşların katledildiği, askerimizin ve polisimizin şehit edildiği zamanlarda seslerinin çıkmaması çok manidardır diye düşünüyorum. Askerimizin ve polisimizin yaptığı terör operasyonlarında görüyoruz ki terör örgütünün yapmış olduğu baskılara rağmen bölge halkımız devletinin yanında yer almış, devletimizin şefkatli yaklaşımına kendilerini emanet etmiş, vatandaşlarımızın bu yaklaşımı gerek ülkemiz dışında gerekse ülkemiz içinde bulunan ve kandan beslenen zihniyetleri rahatsız etmeye başlamıştır. Bizler devletimizin bu terör operasyonlarına sonunu getirene kadar devam etmesini istiyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şefkatiyle sahip çıkmalı, bölgede bir tek terörist bırakmayana kadar operasyonlara devam edilmelidir." dedi.Akademisyenlerin-aciklamasini-siddetle-kiniyoruz-1985810.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Türk Eğitim Sen: Akademisyenlerin açıklamasını şiddetle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER