Turizme ikinci darbe Almanlardan

Türkiye'ye gelmesi beklenen Alman turist sayısında ciddi düşüş bekleniyor.

SHABER3.COM

Almanya ile AKP iktidarı arasında giderek artan gerilim turizme de yansıdı. Avrupa'nın en çok tatil yapan ülkesi olan Almanya'nın Türkiye tercihinde ciddi gerileme olduğu bildirildi.

Die Welt'in haberine göre, iki ülke arasındaki gerilim ve güvenlik kaygılarından dolayı Alman turistlerin öncelikle Yunanistan, Kıbrıs ve Mısır'a yöneldiği kaydediliyor.

Alman Havacılık ve Uzak Merkezi DLR'den Peter Berster, ''Karadeniz bölgesi, Kuzey Afrika ve Karayipler'e yaklaşık yüzde 30 fazla talep var'' diye açıklama yaptı. Berster, Türkiye iptallerinden en çok yararlanan üç ülkenin de adlarını saydı: Yunanistan (+ %12), Kıbrıs (+ %69) ve Mısır (+ %71,6).

KUZEY AFRİKA YENİDEN REVAÇTA

Alman turistlerin Kuzey Afrika'ya ilişkin ilgisini yorumlayan Peter Berster, ''Bölgedeki kriz ve güvenlik kaygılarından dolayı geçen yıllarda ilgi çekmeyen Kuzey Afrika, yeniden ilgi odağı haline gelmeye başladı'' ifadesine yer verdi.

Ocak ayı itibariyle Alman turistlerin Avrupa dışında en çok ilgi gösterdiği ülke ABD. DLR'den yapılan açıklamada, Avrupa dışında en yüksek ilgi gören ülkenin yüzde 9'luk artış ile ABD olduğu belirtildi. Bu oran, geçen yılın Ocak ayına oranla yaklaşık yüzde 18 artış gösterdi.

EN GÖZDE JAMAİKA, EN AZ İLGİ SLOVAKYA'YA

2016 Temmuz ayı ile 2017 Temmuz ayı tabelasında Alman turistlerin en çok tercih ettiği ülkeler şunlar:

Jamaika: +350
Mısır: +71,6
Kıbrıs: +69
Fas: +31
Bulgaristan: +21,7
Küba: +20,6
Romanya: +19,6
Portekiz: +20,4

En az ilgi çeken ülkeler ise şunlar:

Slovakya:  –41,9
Brezilya: –29,7
Irak: –19,8
Danimarka: -9,7
Kosava: –7,7
Japonya: –4,7
Türkiye: –1,4
<< Önceki Haber Turizme ikinci darbe Almanlardan Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER