Turizmci anlayış ve destek bekliyor


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, sektör olarak zorlu bir süreçten geçtiklerini belirterek, bu çerçevede morale ihtiyaçları olduğunu, aynı zamanda bankacılardan anlayış, devletten de destek beklediklerini söyledi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kongre, Toplantı ve Etkinlik Fuarı'nın açılışında konuşan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un kongre alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Terörü kınayan Ulusoy, "Uluslararası seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran terör, Türkiye'ye karşı yapılan bir hadise değildir; insanlığa karşı yapılan bir hadisedir." dedi.

Konuşmasında kongre turizmine de değinen Ulusoy, 2015'te gelen ziyaretçilerin yüzde 5,3'ünün (2 milyon 122 bin kişi) kongre turizmi için geldiğini söyledi. 2015'te elde ettikleri gelirin 2 milyar 388 milyon dolar olduğunu aktaran Ulusoy, içinden geçtikleri zorlu süreçte hükümetten destek beklediklerini belirtti. Ulusoy, şöyle konuştu:

"Üç madde sıralayacağım: Bir; morale ihtiyacımız var. İki; bankaların anlayışlı olması lazım, tefeciliği bırakmaları lazım. Üç; devletin anlayışlı olması lazım. Kongre turizminde, etkinliklerde, fuarlarda arkadaşlarımın desteğe ihtiyacı var. Bu salonların dolu dolu olmazı lazım. Bu salonlar dolu olduğu zaman Topkapı da doluyor, Ayasofya da doluyor, Kapalıçarşı da doluyor, simitçi de simidini satıyor."

Üç gün sürecek fuar, İspanya'dan Azerbaycan'a, Avusturya'dan Yunanistan'a 25 ülkeden otel, kongre bürosu, toplantı yönetim ve destek firmalarını bir araya getiriyor.
CİHAN
<< Önceki Haber Turizmci anlayış ve destek bekliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER