Turizm Eylem planı açıklandı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2016 Turizm Eylem Planı’nı açıkladı.

Turizm Eylem planı açıklandı

Devletler arasında sorun yaşansa da turizmi bir yaptırım aracı olarak kullanılmasının doğru olmadığını kaydeden Davutoğlu, geçen yıl Türkiye’de yaklaşık 40 milyon turistin ağırlandığını ve hedeflerinin dünyada ilk üçe girmek olduğunu ifade etti. Planın hayata geçirilmesinde yerel yönetimlerin benimsenmesi gerektiğini kaydeden Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokuz maddelik eylem planını açıkladı. Hassas bir dönemden geçildiğini kaydeden Davutoğlu, turizm sektörünün siyaset üstü bir konu olduğunu, yurt dışında Türk turizmi aleyhinde kara propaganda yürütüldüğünü iddia etti. Davutoğlu, dünyaya seslenerek “Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gelin.” çağrısında bulundu. Başbakan, sözlerini şöyle tamamladı: “Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Turizm Acil Eylem Planı Destek Paketi'ni açıkladı. Başbakan, Rus turistlerin Türkiye'ye bir anda gelme kararı almadıklarını ve bu durumun tek bir siyasi kararla değiştirilmesinin kolay olmadığını söyledi. Davutoğlu, "Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum" dedi. Başbakan, İstanbul'a bir yat limanı yapılmasının yapısal tedbirler içinde ele alındığını da belirtti. Başbakan Davutoğlu, Türkiye'nin etrafındaki siyasi gelişmelerden dolayı içine kapanmayacağına işaret etti. Başbakan şöyle konuştu: "Kimse etrafımızdaki ateş çemberi dolayısıyla içe kapanacağımızı düşünmesin. İçe kapanmayacağız. Dünyaya daha çok açılacak daha çok bütünleşeceğiz. Türkiye'ye turist getiren A grubu seyahat acentalarına kredi garanti fonu teminatı ile kredi kullanma imkanı getiriyoruz. Ödemelerde sorun yaşanırsa sektörün banka borçları yeniden yapılandırılacaktır. Konaklama ile deniz turizmi tesislerinden belli miktarda döviz getirenler ihracatçı sayılacak."

Başbakan Davutoğlu: "Buradan bütün dünyaya, Türkiye'de ağırlamayı arzu ettiğimiz bütün insanlara seslenmek istiyorum; Türkiye evinizdir. Bu güzel ve güvenli ülkeye gönül rahatlığıyla gelebilir, tatilinizi geçirebilir, bu ülkenin derin tarihinden, güzel doğasından istifade edebilirsiniz. Bugüne kadar yaşadığınız efsanevi misafirperverliğimizle yine sizi misafir etmeye hazırız." Başbakan, "Açıkladığımız destek paketi daha çok telafi edici tedbirler içeriyor. Eylem paketi ile sektöre doğrudan 255 milyon TL hibe desteği sağlanıyor" diye devam etti. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazetecilerden Rus turistlere yönelik gelen soruları da yanıtladı. Başbakan şöyle konuştu: "Rus turistler Türkiye'ye bir anda gelmediler. Geldiler, gördüler, sevdiler ve yeniden geldiler. Bundan 10 sene önce buraya çocukken gelen bir Rus çocuk, şimdi genç olarak geliyor. Bu durumu tek bir siyasi kararla değiştiremezsiniz. Ben eminim, Rus turistler bir şekilde yeniden yollarını bulacak. Halkımıza bir kez daha seslenmek istiyorum. Hangi ülkeyle sorun yaşarsak, o ülkenin halkına daha da iyi davranalım ki ne kadar misafirperver olduğumuz bir kez daha görsünler" dedi.

Davutoğlu, "Turizmi yaptırımlar üzerinden bir silah gibi kullanmak hiç bir ülkeye yaramaz. Rus turistler bir şekilde yolunu bularak Türkiye’ye geleceklerine inanıyorum. Türkiye’ye gelen Rus turist sayısının azalmayacağını düşünüyorum” diye devam etti. Başbakan, turizm sektörünün dinamik ve kendisini yeniden yapılandırabilir bir sektör olduğunu söyledi.  Başbakan, İstanbul'a yat limanı yapılmasının yapısal tedbirler kapsamında ele alındığını da duyurdu.
<< Önceki Haber Turizm Eylem planı açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER