Turhan Bozkurt: Bizim standda görevlilerin aymaz tavrına mukabil Samsung standındaki misafirperverlik...

Turhan Bozkurt: Bizim standda görevlilerin aymaz tavrına mukabil Samsung standındaki misafirperverlik...

...
"1980'lere kadar Türkiye'nin gerisinde olan Güney Kore'nin bugün nasıl dünya markaları çıkardığını anlamak için teferruatlı tahlile lüzum yok. İsmi bende mahfuz bir markamızın standında görevlilerin aymaz tavrına mukabil Samsung standındaki misafirperverlik ve bir şeyler anlatma gayretini görünce hayıflandım.

Samsung, Vodafone gibi pek çok markanın standında arabalar var. Yeni dönemde otomotivcilerle teknoloji firmaları, yazılımcılar ve GSM'ciler daha fazla teşrik–i mesaide bulunacak. Sadece otomotiv değil. Beyaz eşyadan küçük ev aletlerine, tıptan lojistiğe hemen her sahada yenilikler var.

İsmi milli olan telefondan dilediğiniz kadar imâl edin. Marka yapabildi iseniz –ki artık çok mümkün değil– bir yere kadar. Marka olması sınırlı bir ciro manasına gelir. Yeni ekonomide katma değer, ‘software' denilen yazılımda. Telefon markanızla topyekûn pratiklik sunan bir ekosistemle bağını kuramadıysanız geçmiş olsun. Türkiye maalesef teknolojinin resmigeçidinde GSMA'de seyirci, ziyaretçi ve tüketici tribününde. MWC'de Uzakdoğulu firma ve ziyaretçi ağırlığı dikkatimi çekti. Huawei, HTC ve Samsung çok dinamik. Samsung, Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge'i tanıtarak en kuvvetli rakibi iPhone'dan erken davrandı."
...
<< Önceki Haber Turhan Bozkurt: Bizim standda görevlilerin aymaz tavrına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER