Turhan Bozkurt: BDDK’nın Bank Asya için verdiği hukuksuz karar 3 günde çöktü

Turhan Bozkurt: BDDK’nın Bank Asya için verdiği hukuksuz karar 3 günde çöktü

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) 29 Mayıs’ta aldığı Bank Asya kararının malî ve hukukî mesnetten mahrum, Saray’ın talimatı doğrultusunda alınmış bir karar olduğunu haykırmıştık. Altından kalkamayacaklarını belirtmiştik. Nitekim öyle oldu. Tel tel dökülen ve bankacılık tarihine ‘hukuk garabeti’ şeklinde geçecek karar 3 günde çöktü.

Tek bir murakıp raporuna atıf yapmadan, yüzde 55’i halka açık bir bankaya çökme cür’etini gösteren BDDK üyeleri; TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül’ün “Bank Asya’nın öz kaynakları artıda, ortakların suistimali yok.” minvalindeki itirafından sonra dün de Borsa İstanbul’dan gelen tokat gibi açıklama ile sarsıldı.

Borsa İstanbul yönetimi, KAP’a dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada aynen şunları kaydetti: “Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) alınan bilgiye göre, Asya Katılım Bankası AŞ’nin (Banka) paylarının mülkiyeti TMSF’ye intikal etmemiş olup, söz konusu payların mülkiyet hakkına ilişkin hukuki durum Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun 30 Mayıs 2015 tarihli Resmî Gazete’de yayımlanan kararından önceki haliyle devam etmektedir.”

Her ne kadar bilmece gibi cümleler kursalar da esasında BDDK kararının tatbikinin Bankacılık Kanunu’na göre mümkün olmadığını belirtiyorlar. Yani BDDK, baltayı taşa vurdu.

(...)

<< Önceki Haber Turhan Bozkurt: BDDK’nın Bank Asya için verdiği hukuksuz... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER