Turgut Özal Üniversitesi'nden 'yaşlılık' sempozyumu


Turgut Özal Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nca 1. Ulusal Yaşlılık Sempozyumu gerçekleşti. Üniversitenin merkez kampüsünde gerçekleşen sempozyumda 'yaşlılıkta beslenme ve aktif yaşamın önemi, yaşlanmaya psiko sosyal yaklaşım, yaşlı bakımında fizyoterapi yaklaşımları, sosyal hizmet boyutuyla yaşlılıkta bakım' konuları ele alındı.

Programın açılışında konuşan Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Sacit Adalı, "İhtiyarlamak güzel şeydir. Yaşlı insanlar dün ile yarın arasına köprüdür. Bunun naklini geleceğe yaşlılar yapar. Kültür naklini yapan bilge yaşlı insanlara ihtiyaç var. Genç nüfus ne kadar ihtiyaçsa, yaşlılar da hayat hakkı tanımak korumak bakmak son derece gerekli. Yaşlanın ama sağlıklı yaşlanın." dedi.

'YAŞLILARA KARŞI TOPLUMSAL SORUMLULUK İÇİNDEYİZ'

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhammet Kösecik ise konuşmasında şunları söyledi: "Yaşlılık doğal ve fıtri bir süreç. Bu topraklar yaşlılarına çok iyi bakabilen bir toplum olmuştur ve olmalıdır. Bizler yaşlılara değer veren yaşlılarla ömür geçirmeyi seven bir toplum olarak çok önemli inanç değerlerine sahibiz. Kültür aktarımını en nitelikli ve güzel şekilde yapan yaşlılarımızdır. Batı medeniyetinin yaşlıları daha sıkıntılı. Çünkü kimseleri yok. Çekirdek ailedeki tempoda yaşlılarımıza gereken ilgi ve alakayı gösteremiyoruz.Bu nedenle toplumsal sorumluluklar üzerimizde. Bu nedenlerden dolayı böyle bir sempozyum düzenlendiği için çok mutluyum ve çok kıymetli buluyorum."

'SAĞLIKLI YAŞLANMANIN SIRLARINI KEŞFETMELİYİZ'

Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yüksel ise herkesin uzun ömürlü olmayı istediğini belirterek, "Ama beraberinde getirdiği olumsuzluklardan dolayı yaşlanmak istemez. Önemli olan sağlıklı yaşlanmanın sırlarını keşfedebilmektir. Dünyada ve ülkemizde yaşlı nüfus oranının her geçen yıl biraz daha arttığını görüyoruz. Yaşlıların 2045'te yüzde 16'lara çıkacağı öngörülüyor. Bu da bizlere yaşlılık konusunda disiplinler arasında farklı yaklaşımlar geliştirilmesi gerektiği sonucunu doğuruyor." açıklamasında bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber Turgut Özal Üniversitesi'nden 'yaşlılık' sempozyumu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER