Trump, yargıya takılan kararnameden vazgeçmiyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, yargıya takılan 7 Müslüman ülke için getirilen seyahat kısıtlamasından geri adım atmıyor.

Trump, yargıya takılan kararnameden vazgeçmiyor

Adalet Bakanlığı, anayasayı ihlal ettiği gerekçesi ile mahkemeden dönen başkanlık kararnamesinin yeniden yazılacağını duyurdu. Açıklamada yeni hazırlanacak başkanlık emrinde mahkemenin gerekçeli kararının göz önüne alınacağı belirtildi.

Basın toplantısında konuya değinen Başkan Trump ise ülkeyi korumak için kararından dönmeyeceğinin altını çizdi:

“Seyehat yasağıyla ilgili ölçülü bir karar almıştık. Fakat çok kötü bir mahkeme ve çok kötü bir karar var. Temyizde tekrardan alınan bir karar var. Temyiz yüzde 80 oranında alt mahkeme kararını onaylıyor sanırım bu oran çok fazla. Bunlar kötü kararlardı. Ancak kendi kararımızda yolumuza devam edeceğiz, gelecek hafta yeni bir başkanlık emri yayınlayacağız.”

Başkan Trump göreve geldikten 7 gün sonra çoğunluğu Müslüman olan 7 ülkeye seyahat kısıtlaması getiren başkanlık kararnamesini yayınlamıştı. Buna göre, Suriye, Irak, İran, Libya, Somali, Sudan ve Yemenlilerin ülkeye girişlerine 90 gün boyunca kısıtlama getirilirken, mülteci kabul programı 120 gün boyunca askıya alındı.

Federal mahkeme anayasayla çeliştiği gerekçesi ile başkanlık emrini askıya almıştı. Temyiz mahkemesi de alt mahkemenin bu kararını onaylamıştı.
<< Önceki Haber Trump, yargıya takılan kararnameden vazgeçmiyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER