MEB-TÜBİTAK'tan ilginç olimpiyat kararı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile ortaklaşa düzenledikleri matematik ve fen proje yarışmalarının yapılmayacağını duyurdu.

MEB-TÜBİTAK'tan ilginç olimpiyat kararı

MEB’den il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, 2005-2006 eğitim öğretim yılından itibaren 10 yıl boyunca düzenlenen matematik ve fen bilimleri alanındaki proje yarışmasıyla ilgili protokolün sona erdiği ifade edildi.

Yazıda, “Bu Benim Eserim Çalışması (BBE) için öngörülen süre sona ermiştir. BBE proje yarışmasının Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projesi Yarışması gibi TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülmesine yönelik görüş yazısı gönderilmiş olup, henüz olumlu ya da olumsuz bir cevap alınamamıştır.

Ancak kesin olarak BBE proje yarışması sona ermiştir ve bu sene yapılmayacaktır. Bu nedenle daha önceki yıllardaki yarışmanın takvimi itibariyle ders dışı egzersiz kapsamında hazırlık ya da plan yapan öğretmenlerimizin kesinlikle plan ve faaliyet başlatmamaları gerekmektedir. Bu konuda ilinizdeki öğretmen ve öğrencilerin uyarılması gerekmektedir. Konu ile ilgili genel müdürlükten illere resmi yazı ayrıca gönderilecektir.” denildi.

CHA
<< Önceki Haber MEB-TÜBİTAK'tan ilginç olimpiyat kararı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER