TÜBİTAK'ın beğenmediği proje ABD'de birinci oldu

Antalya’daki özel bir kolejde eğitim gören 2 öğrencinin TÜBİTAK Liselerarası Proje Yarışması için geliştirdiği proje, TÜBİTAK tarafından kabul edilmedi. ABD’de dünya çapında düzenlenen yarışmada ise 54 ülke 2 bin 450 proje arasından altın madalya kazandı.

SHABER3.COM

2 lise öğrencisinin TÜBİTAK liselerarası proje yarışmasına katılmak için kimya öğretmenleri danışmanlığında bir proje hazırladı. Atık yengeç ve karides kabuklarından iyileştirmeyi hızlandıran bir nanolif yapmayı öngören iki öğrencinin başvurusu TÜBİTAK tarafından reddedilince, iki öğrenci bu kez de ABD’de dünya çapında düzenlenen liseler arası yarışmaya başvurdu.

Türkiye’de ilk dönemlerde pek ilgi görmeyen proje, ABD’de 54 ülke 2 bin 450 proje arasından dünya 1’incisi oldu. Öğrenciler altın madalya kazandı. İki öğrenci ile öğretmenleri, 20-22 Ocak’ta İzmir’de düzenlenen 1. Diyabet Teknolojileri Sempozyumu’na davet edilerek bir sunum yapmaları istendi. Sempozyumda sunum yapan iki öğrenciyle öğretmenlerine plaket verildi. İki öğrenci, yengeç ve karides kabuklarını kullanarak yaptığı nanolif, yaraları yüzde 30’a kadar daha hızlı tedavi edebiliyor.

HAYVANAT BAHÇESİ MÜDÜRÜ TÜBİTAK'A...

2014'te Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’na bağlı (TÜBİTAK) Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) Müdür Yardımcılığı görevine Ankara Hayvanat Bahçesi Müdürü Mustafa Sancar getirilmişti.
<< Önceki Haber TÜBİTAK'ın beğenmediği proje ABD'de birinci oldu Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER