TUBDER Başkanı Karataş: Belediye başkanı saldırısında terör ihtimali yüzde bir

TUBDER Başkanı Karataş: Belediye başkanı saldırısında terör ihtimali yüzde bir

Toplumsal uzlaşı ve Barış Derneği (TUBDER) Başkanı Kenan Karataş'tan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik saldırı ile ilgili kafa karıştıran bir açıklama geldi. Başkan Karataş, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ün olaydan hemen sonra 'terör şüphesi' dediği saldırının terör ihtimali olma olasılığının yüzde bir olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye yönelik saldırının ardından STK ve siyasetçilerden art arda açıklamalar geldi. Birçok açıklamada saldırı kınanırken Başkan Çiftçi'ye geçmiş olsun dilekleri sunuldu. Son olarak yazılı açıklama yapan TUBDER Başkanı Kenan Karataş, saldırı ile ilgili kafa karıştıran bir açıklama yaptı. Olay yerinde detaylı incelemede bulunduğunu dile getiren Karataş, elde ettiği verileri terör uzmanı akademisyenlerle raporlaştırdığını ifade etti.

AK Parti yetkilerinin Siverek'te ki aşiretlerle görüşmesinden iki gün sonra ve seçim arifesinde meydana gelmesi düşündürücü bulan Karataş, "Terör ya da diğer profesyonel unsurların suikast veya tarama girişimlerini düz anayolda yüzde 10 hareket halinde ki araçlara karşı yapma olasılığı ise yüzde bir ihtimaldir. Dünya literatüründe bu tip saldırı girişimleri trafik ışıklarında ya da aracın hız keseceği ihtimali yüksek olan kavşaklar da ve bölünmüş yollarda meydana gelmektedir." dedi.

"İstatistiklere göre hareket halinde ki canlılara tam isabet oranı yüzde 10 ihtimalken saatte 70-90 km hız yapan araca aracın sadece bir metrekare çapına 4-5 kurşun isabet ettirilmesi mantığı zorlamaktadır." diyen Karataş, dünyanın en tecrübeli keskin nişancısının bile hareket eden unsurlara nişan alması ve hedefi sapmasız vurma ihtimali yüzde 15 oranında olduğunu söyledi.

Dağlık, engebeli bir yer yerine düz faillerin kaçma olanağının olmadığı bir yerde olayın meydana gelmesinin kafalarda soru işareti oluşturduğunu aktaran Karataş, "Bu tip suikast ve tarama girişimleri genellikle faillerin kaçma ve kaçırılabilme ihtimali yüksek engebeli ve dağlık alanlarında yapılır. Oysa bu olay gayet düz ve faalin/faallerin kaçma ihtimalinin çok düşük olduğu alan da meydana gelmiştir." şeklinde konuştu.

'HEDEF ALINAN ARACIN DEĞİL, DİĞERİNE KURŞUN İSABET ETMESİ MANİDAR'

Karataş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu tür saldırılar öncelikle hedef alınan kişi ya da kişilerin içinde yer aldığı araca ve ikinci etapta koruma aracına yönelik düzenlenir. Olayda sadece koruma diye açıklanan aracın hedef alınması ve o araca kurşun isabet etmesi manidardır. Asıl hedefin içinde bulunduğu araca isabetin olmaması ise düşündürücüdür." CİHAN
<< Önceki Haber TUBDER Başkanı Karataş: Belediye başkanı saldırısında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER