TÜBA ve NAST arasında işbirliği anlaşması imzalandı


Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Nepal Bilim ve Teknoloji Akademisi (Nepal Academy of Science and Technology-NAST) arasında "Bilimsel İş Birliği Anlaşması" imzalandı.

TÜBA Başkanı Prof. Ahmet Cevat Acar ile NAST Başkan Y. Prof. Dr. Jiba Raj Pokharel tarafından imzalanan anlaşma, iki akademi arasındaki ikili bilimsel toplantılar, sempozyumlar, konferans ve çalıştayların yanı sıra bilim insanı ve yayın değişimi ile bilgi paylaşımına dair iş birliğinde bulunulmasını öngörüyor.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar konuya ilişkin açıklamasında TÜBA'nın önemli işlevlerinden birinin de uluslararası bilimsel ilişkiler ve işbirlikleri kurmak ve geliştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi: "TÜBA'nın bir bakıma bilim diplomasisi olarak nitelendirilebilecek bu işlevi çerçevesinde ikili iş birliği yaptığı akademi sayısı 30'u aşmış ve üye olduğu 'akademiler arası kuruluş' sayısı da 12'ye ulaşmıştır. NAST ile yapılan anlaşmanın iki ülke arasındaki bilimsel ve diğer alanlardaki iş birliği ve ilişkilere önemli katkılar sağlayacağını umuyoruz."

İmza töreninde, 29-31 Mart tarihlerinde Katmandu'da AASSA ve NAST'ın iş birliği ve IAP'in katkısıyla düzenlenen "Doğal Ürünler Üzerine Yapılan Araştırma ve Geliştirmenin Ekonomik Refah Düzeyine Etkisi / Economic Prosperity through Research and Development" çalıştayına katılan AASSA Başkan yardımcısı ve TÜBA üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras, TÜBA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin ile NAST Genel Sekreteri Dr. Buddhi Ratna Khadge de hazır bulundu.

CİHAN
<< Önceki Haber TÜBA ve NAST arasında işbirliği anlaşması imzalandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER