TSK'yı bitirme operasyonları dünya basınında

TSK'ya gerçekleştirilen seri tutuklama ve gözaltı operasyonları dünya basınının da dikkatini çekiyor.

SHABER3.COM

Son olarak Konya merkezli operasyonu baz alan Romanya medyasında çıkan yorumda ‘’Erdoğan’ın askeriye başta olmak üzere, devlet kadrolarını istediği gibi şekillendirmek istediğinin göstergesi’’ olarak değerlendirildi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Erdoğan’ın talimatlarıyla ülke genelinde  yapılan hukuksuz operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Her gün farklı illerde yapılan baskınlar ve kararnamelerle yapılan işten uzaklaştırmalar, uluslararası medyada ‘’Erdoğan’ın devleti yeniden şekillendirmek istediği’’ şeklinde yorumlanıyor. 

Romanya’nın en eski gazetesi Romania Libera, TSK'ya yönelik cadı avını ‘’Erdoğan, rahatsızlık duyduğu insanlardan kurtulmak istiyor’’ başlığıyla duyurdu. Konya merkezli son operasyonu masaya yatıran gazete gözaltıların Erdoğan’ın emriyle yapıldığını kaydederek yeni yılın da gözaltı dalgasıyla başladığına dikkat çekti.

Ülkenin en çok izlenen televizyonu Pro TV ise, ‘’Onlarca asker Gülenizm suçlamasıyla gözaltında’’ başlığıyla verdiği haberde, Türk polisinin Gülen’le ilişkisi olduğu suçlamasıyla her gün onlarca kişiyi gözaltına aldığını vurguluyor.

15 Temmuz sonrasında onbinlerce insanın 'Gülen hareketine yakın olmak suçlamasıyla işinden uzaklaştırıldığını hatırlatan Europa FM radyosu ise, boşalan kadrolara geniş çapta yeni alımlar yapıldığını kaydediyor. Radyo bu durumu, orduda açılan 43 bin kişilik kadro ile örneklendiriyor.
<< Önceki Haber TSK'yı bitirme operasyonları dünya basınında Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER