TSE Başkanı Korkmaz'dan enerji verimliliğinde standart vurgusu


TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, "Enstitümüz, elektrikli ev aletlerinin enerji etiketlemesinden endüstriyel elektrik motorlarının enerji verimliliğine, yenilenebilir enerji test hizmetlerinden yeşil bina ve yeşil havaalanı belgelendirmesine kadar birçok alanda standardizasyon ve uygunluk değerlendirme hizmeti vermektedir." dedi.

Enerji Tasarrufu Günü ve Enerji Tasarrufu Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan TSE Başkanı Korkmaz, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği ile uyumlu hale getirilen ulusal mevzuat doğrultusunda Türkiye'nin enerji verimliliği konusunda oldukça yol kat ettiğini söyledi.

Korkmaz, TSE'nin ülkede standardizasyon alanında tek, uygunluk değerlendirme alanında öncü kuruluşu olarak enerji verimliliği konusunda önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini belirterek, şunları aktardı: "Enstitümüz, elektrikli ev aletlerinin enerji etiketlemesi ölçümlerinden, endüstriyel elektrik motorlarının enerji verimliliği testlerine, fotovoltaik panellerden yeşil bina ve yeşil havaalanı sertifikasyonuna kadar birçok alanda standardizasyon, belgelendirme, test ve muayene-gözetim hizmeti vermektedir. TSE 'ıslak grup' olarak tanımlanan çamaşır ve bulaşık makineleri ile kurutucuların enerji verimliliğini doğrulayan akredite laboratuvarını Mayıs 2014'de faaliyete geçirdi. Ek olarak ev tipi fırınların, soğutucuların ve aydınlatma ürünlerinin enerji etiketi tespit ve doğrulama işlemeleri de akredite olarak yürütülmektedir. TSE Tuzla yerleşkesinde, konusunda tek bağımsız akredite laboratuvar olan klima laboratuvarı da sektörün AR-GE ve muayene ihtiyaçlarına yanıt vermektedir. "

standart-vurgusu-1982288.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber TSE Başkanı Korkmaz'dan enerji verimliliğinde standart vurgusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER