Trump'un yalanladığı iade ve sınırdışı iddiasıyla ilgili Çavuşoğlu'ndan yeni açıklama

Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Beşar Esad'la çalışmayı değerlendirebileceklerini söyledi. Çavuşoğlu, Trump'un geçen ay yalanladığı 'Gülen Hocaefendi'nin iadesi veya sınır dışı edilmesi' tartışmalarıyla ilgili de farklı konuştu.

SHABER3.COM

Dış politikayla ilgili Suriye konusunda önemli bir dönüş için Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama geldi. Son dönemde Rusya ile yakınlaşan Ankara'nın Rusya'nın Ortadoğu'daki bir numaralı ortağı konumundaki Esad yönetimiyle masaya oturabileceği şartlar belli oldu. 

Erdoğan'ın sürekli 'eli kanlı katil' olarak nitelediği ve resmi temasları kestiği Esad'la ilgili konuşan Çavuşoğlu,  "Suriye'de Beşar Esad demokratik bir seçimi kazanırsa, onunla çalışmayı değerlendiririz" dedi.

FETHULLAH GÜLEN HOCAEFENDİ'NİN DURUMU

Katar'daki Doha Konferansı'nda konuşan Çavuşoğlu, Gülen'in ABD'den iade veya sınırdışı edilmesine ilişkin de iddiada bulundu.

Çavuşoğlu, ''ABD Başkanı Donald Trump, Arjantin'deki G20 Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a 'Gülen ve diğer kişilerin' iadesi konusunda çalıştıklarını söyledi'' dedi.

G-20 zirvesi 1 Aralık'ta Arjantin'de toplanmıştı.

TRUMP İDDİAYI YALANLAMIŞTI

ABD Başkanı Donald Trump ise 17 Kasım tarihinde yayın kuruluşu NBC News'in, Beyaz Saray'ın Gülen'i gerekirse Türkiye'ye iade ederek ülkeden uzaklaştırmanın yollarını aradığı yönündeki iddiasına yanıt vermişti. Trump gazetecilerin Gülen'in iadesiyle ilgili sorusuna "Hayır, böyle bir konu görüşülmekte değil" yanıtını vermişti.

NBC'nin haberinde, ABD yönetiminin Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrası, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yatıştırmak ve Suudi Arabistan hükümeti üzerindeki baskıyı da hafifletmek" istediği, Gülen'in iadesinin de gündemlerinde olduğu öne sürülmüştü.
<< Önceki Haber Trump'un yalanladığı iade ve sınırdışı iddiasıyla... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER