Trump'tan Suudi Arabistan atağı

ABD Başkanı Donald Trump, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını ele almak üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderdi.

SHABER3.COM

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'dan Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdiğinden beri haber alınamaması vakası, ABD Başkanı için de büyük bir soruna dönüştü. Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a (MbS) tam destek vermesiyle dikkat çeken Donald Trump, MbS'yi eleştiren Kaşıkçı'nın ortadan kaybolmasıyla ilgili suçlamaların da odağında.

Tepkiler, sorular ve Riyad'a yönelik yaptırım talepleriyle karşılaşan Trump, Kaşıkçı vakasıyla ilgili görüşmeler yürütmek üzere Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu derhal Suudi Arabistan'a göndereceğini açıkladı.

Trump'ın bir saat içinde yola çıkacak Pompeo'nun gerekirse başka ülkelere de gideceğini söylemesi, Türkiye'nin de bu ülkeler arasında olup olmayacağına dair soru işareti oluşturdu.

Suudi Kralı Selman'la telefonda görüştüğünü ve Selman'ın Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla herhangi bir ilgisi olduğunu yalanladığını aktaran Trump, Twitter'dan da şu paylaşımı yaptı:

"Suudi Kralı ile demin konuştum; kendisi, 'Suudi Arabistanlı vatandaşımızın' başına her ne geldiyse herhangi bir bilgisi olduğunu yalanlıyor. Bir yanıt bulabilmek için Türkiye ile yakın şekilde çalıştıklarını söylüyor."

Trump, Pompeo'nun Suudi Kralı ile yüz yüze görüşeceğini sözlerine ekledi.

Brunson'ın serbest kalıp ABD'ye dönmesi sonrası değerlendirmelerini sürdüren Trump, "Şimdi Türkiye'ye yönelik farklı hislerim var. Ama Türkiye ile yaptırımlar konusunda anlaşma yapmadım" mesajını verdi.
<< Önceki Haber Trump'tan Suudi Arabistan atağı Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER