Trump yönetimi, Türkiye’yi uyardı: Cezai uygulamalar gelebilir

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komisyon’unda konuşan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wess Mitchell, Türkiye’de tutuklu yargılanan din adamı Andrew Brunson’ın ‘serbest bırakılmaması halinde cezai uygulamalar düşündüklerini’ ifade etti.

SHABER3.COM


Mitchell, papaz Brunson hakkında yapılan suçlamaları ‘Gülünç’ olarak niteledi.

ABD Başkanı Donald Trump’da Twitter’da yaptığı bir paylaşımda “ABD’de iyi bir centilmen ve Hristiyan lider olan papaz Andrew Brunson, Türkiye’de sebepsiz bir şekilde yargılanıyor ve zulüm görüyor. Ona casus diyorlar ama ben ondan daha çok casusum. Umarım, evine, ait olduğu güzel ailesine geri dönmesine izin verilir.”ifadelerine yer vermişti.

Trump’tan sonra Dışişleri Bakan Yardımcısı Mitchell’in de benzer uyarılarda bulunması dikkat çekti.

TÜRKİYE’YE CEZAİ UYGULAMALAR GELEBİLİR 
Komisyon’da Türkiye ve Rusya ile ilgili son gelişmeleri anlatan Mitchell, NATO müttefiki Türkiye’nin casusluk ve terörist gruplara yardım etmekle suçlanan Amerikalı papaz Brunson’un beraat etmemesi halinde ABD’nin bazı ‘cezai uygulamalar’ düşündüğünü  söyledi.

 ABD’nin Avrupa bölgesinin en üst düzey diplomatı olan Mitchell, Türkler yüksek bir adalet standardına sahip olduklarını iddia ediyor, ancak iddianameler aksini gösteriyor. Brunson masum bir adam. Türklerin kendi adalet standartlarına uyup uymadıklarını göreceğiz. Eğer böyle olmazsa, yaptırım seçenekleri de düşünüyoruz.”diye konuştu.

Amerikalı diplomat, Türkiye’ye karşı alınacak muhtemel ‘ceza uygulama kararlarını’ Kongre ile görüştüklerini belirtti. Mitchell, Kongre ile yaptığı görüşmeler hakkında ise herhangi bir detay vermedi.

BRUNSON 35 YILLA YARGILANIYOR 
Hafta başında hakim karşısına çıkan din adamı Brunson’a 35 yıl hapis cezası istendi.  Brunson’un tutukluluk halinin devamına karar verilirken, mahkeme 7 Mayıs 2018 tarihine ertelendi.

Brunson ‘örgüt üyesi olmak ve örgüt adına suç işlediği’ gerekçesi ile yargılanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Donald Trump’ın kendilerinden Brunson’u istediğini açıklamıştı.
<< Önceki Haber Trump yönetimi, Türkiye’yi uyardı: Cezai uygulamalar... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER