Trump, Yeşil Kart'ı zorlaştırıyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, geçici vize ya da Yeşil Kart müracaaatı yapan kişilerin maddi durumları yetersiz olduğu takdirde başvurularının reddedilmesini öngören bir düzenlemeyi hayata geçireceğini açıkladı.

SHABER3.COM

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) göçmenlerin ülkeye giriş şartlarını zorlaştıracağını belirten Başkan Donald Trump'ın talimatıyla yeni bir uygulamaya gidilecek.

15 Ekim'de yürürlüğe girecek uygulamaya göre, maddi açıdan "kendi kendine yeterli olmayan" ya da belli gelir standartlarını tutturamayan kişilerin geçici ya da süresiz vize başvuruları reddedilecek.

"ESKİ BİR AMERİKAN DEĞERİ"

ABD Vatandaşlık ve Göç Hizmetleri Başkan Vekili Ken Cuccinelli, hayata geçirilecek olan düzenlemeyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bu uygulamanın arkasındaki prensip, eski bir Amerikan değeridir: Kendi kendine yetebilmek." dedi. 

Cuccinelli, "Bu ülkeye göç eden insanların kamuya yük olmamasını sağlamak uzun vadede vergi mükelleflerinin de yararına olacak." diye ekledi.

Trump yönetiminin bu uygulamayla "kişisel gelişim idealini de güçlendirdiğini" ifade eden Cuccinelli, göçmenlerin böylece ABD'de "başarılı olmasını" sağlamayı amaçladığını söyledi.

"YARIDAN FAZLASI RET CEVABI ALACAK"

Uzmanlar, söz konusu uygulamanın, Trump'ın sert göç politikası kapsamında yürürlüğe soktuğu en etkili düzenleme olabileceğini belirtiyor. Washington merkezli düşünce kuruluşu Göç Politikası Enstitüsü, yeni düzenlemeyle aile temelli Yeşil Kart başvurusu yapanların yarısından fazlasının ret cevabı alacağını öngörüyor.

Göçmen hakları savunucuları, Trump'ın bu planını, Kongre'yi devre dışı bırakarak ABD yasalarını değiştirme girişimi olarak değerlendiriyor.
<< Önceki Haber Trump, Yeşil Kart'ı zorlaştırıyor Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER