Trump öyle bir ismi Enerji Bakanı yaptı ki!

Cumhurbaşkanı için 'terörist' diyen ve Türkiye'yi birçok konuda sert sözlerle eleştiren Rick Perry, yeni ABD kabinesinde 'Enerji Bakanı' oldu.

SHABER3.COM


Donald Trump'ın ABD Başkanı olarak göreve başlamasının ardından yeni kabinesi netleşmeye devam ediyor.
 
Trump kabinesinin Enerji Bakanı Rick Perry olduğu öğrenildi. Rick Perry 'Cumhuriyetçiler'den başkan adayı olmak için yarıştığı sırada Fox News'te katıldığı bir programda yaptığı açıklamalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert eleştiriler yöneltmişti.
 
Yeni Enerji Bakanı Perry'nin 'Kadın Cinayetlerinde yaşanan artış', 'Basın Özgürlüğü', 'İslamcı teröristler' tarafından yönetilmesi gibi pekçok konuda Türkiye'yi eleştirdiği biliniyor.
 
Perry'nin açıklamaları şu şekilde:
 
"İslami bir hükümet Türkiye'de görev yapmaya başladığından beri kadınların cinayetlerinde büyük yükselişler oldu. Basın özgürlüğü Rusya seviyesine düştü. Türkiye'nin Başbakanı Hamas'ı kucakladı. Türkiye İsrail ve Kıbrıs'ı askeri olarak tehdit etti. Türkiye'nin ayrıştığını kabul edersek, sizce Türkiye hala NATO'ya ait mi?"
 
"Pek çokları tarafından İslamcı terörist olarak değerlendirilen kişiler tarafından yönetilen bir ülke varsa, kendi vatandaşlarına yönelik sizin dediğiniz gibi yaklaşan bir yönetim varsa, evet NATO'dan çıkarılması lazım. Ve sadece bu da değil, onlara yapılan yabancı yardımı da sıfıra düşürülmeli. Sadece Türkiye'ye de değil, tüm benzer ülkelere bu yapılmalı. Türkiye, 1970'lerde olduğu halden, bir zamanlar benim ABD Hava Kuvvetleri pilotu olarak yaşadığım, müttefikimiz olan ve bizle çalışan ülke olmaktan çıktı. Başkan Obama'nın müttefiklerimizi endişelendiren ve düşmanlarımızı cesaretlendiren bir dış politika anlayışı var. İsrail ABD'nin dostudur ve burada hiçbir boşluk olmamalı. Mesele budur. Biz, İran, Suriye ve Türkiye gibi ülkelere açık bir mesaj göndermeliyiz. ABD bu konuda ciddi ve bunun için çalışacak."
 
ABD - Türkiye İlişkileri Nasıl Etkilenir?
 
Obama ile Erdoğan yönetimi arasında oldukça gergin olan ilişkiler Hillary Clinton'ın anketlerde önde gitmesiyle düzelme ümidini neredeyse yitirmişti.
 
Başkanlık Seçimi sonucunda Trump'ın başkan olması, Türkiye hükümeti tarafından, ABD - Türkiye ilişkilerinde 'yeni bir sayfa' açılacağı ümidini oluşturmuştu.
 
'Gülen'in iadesi', 'Güvenli Bölge', 'YPG'nin IŞİDle mücadelede ABD tarafından desteklenmesi' gibi konularda çözüm arayışında olan Türkiye'nin şu ana kadar katedebildiği somut bir ilerleme bulunmamakta.
 
Trump'ın oluşturduğu kabinede yer alan 'şahinler'in ve Cumhurbaşkanı'ndan 'İslamcı Terörist' olarak bahseden bir bakanın göreve gelmesinin Türkiye ile ilişkiler noktasında 'etkili' olacağı muhakkak.
<< Önceki Haber Trump öyle bir ismi Enerji Bakanı yaptı ki! Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER