Trump’ın Korona paylaşımını Facebook sildi, Twitter da gizledi

Facebook, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın mevsimsel gribin yeni tip Koronavirüs'ten (Covid-19) daha öldürücü olduğunu iddia ettiği paylaşımı sildi.

SHABER3.COM

Yeni tip Koronavirüs'e (Covid-19) yakalanan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Facebook ve Twitter’da mevsimsel gribin Korona'dan daha öldürücü olduğunu iddia eden bir mesaj yayımlamıştı.

Facebook, Trump’ın paylaşımını yanlış bilgiler içerdiği için kaldırdı. Twitter da ABD Başkanı’nın paylaştığı gönderiyi gizledi.

KURALLARI İHLAL ETTİ

Twitter, aynı mesajı görüntülemek isteyenler için “Bu tweet, Covid-19 ile ilgili yanıltıcı ve potansiyel olarak zararlı bilgilerin yayılmasına ilişkin Twitter kurallarını ihlal etti.” ifadelerinin yer aldığı bir mesaj yayımladı.

Trump’ın paylaşımında uyarının ardından gönderiyi görmek isteyenlerin ‘Görüntüle’ tuşuna basarak paylaşımı görebileceği belirtildi.

TRUMP TABURCU OLMUŞTU

Trump, Koronavirüs sebebiyle kaldırıldığı Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi’nden taburcu edildi. Trump, hastanenin çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplamadı, ancak eliyle iyi olduğuna işaret etti. 

Maskesi takılı olarak hastaneden çıkan Trump, kimseden yardım almadan merdivenleri inerek kendisini Beyaz Saray'a götürecek helikoptere taşıyan araca kadar yürüdü. Daha sonra Trump başkanlık helikopteriyle Beyaz Saray'a ulaştı.

ABD Başkanı Trump’ın doktoru Sean Conley, Trump’ın “son derece iyi olduğunu” ve hiçbir semptom göstermediğini belirtti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Trump’ın sağlık durumuna dair, “Evde ilk geceyi dinlenerek geçirdi ve bugün hiçbir belirti göstermedi. Genel olarak durumu son derece iyi.” ifadeleri kullanıldı.
<< Önceki Haber Trump’ın Korona paylaşımını Facebook sildi, Twitter... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER