Trump hız kesmiyor... Çin’e 100 milyar dolarlık yeni gümrük vergisi getirdi...

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e ek 100 milyar dolarlık gümrük vergisi getirilmesi için ülkenin ticaret yetkililerine emir verdiğini duyurdu.

SHABER3.COM


Başkan Trump’ın Çin’e karşı başlattığı ve piyaslarda ‘Ticaret Savaşı’ olarak adlandırılan yeni gümrük vergileri krizi büyümeye devam ediyor.

Trump’ın ‘Çin’in adil olmayan misillemesi’ üzerine 100 milyar dolarlık ekstra vergi getirdiği ifade edildi.

SAVAŞI TRUMP BAŞLATTI 
‘Ticaret Savaşı’nda Trump, Çin’den ithal edilen 60 milyar dolarlık demir, alüminyum gibi ürünler için gümrük vergisi getirerek ilk adımı atmıştı.

Çin’de buna misilleme olarak ABD’ye 3 milyar dolarlık gümrük tarifesi uygulayacağını duyurmuştu.

Öncelikle, Kanada, Meksika ve AB ülkelerin bir kısmına da gümrük vergisi getireceğini söyleyen Trump, şu an için sadece Çin ile yetinde.

Yeni vergilerin açıklanmasından sonra, ABD borsaları yüzde 7 oranında değer kaybetti. Wall Street’deki ekonomistler, Trump’ın bundan sonra atacağı adımı kestiremediklerini ve bununda belirsizliklere neden olduğu uyarasında bulundu.

ÇİN KARŞILIK VERİRİZ 
Çin ise, ABD’nin atacağı bütün adımlara karşılık vermeye hazır olduğunu açıkladı. Çin’in ABD büyükelçisi Cui Tiankai ise ABD Dışişleri Bakanlığı’nda süren bir saatlik toplantının ardından, “Müzakereler bizim ilk tercihimiz olur, ancak tango yapmak için iki kişi gerekir. ABD’nin ne yapacağına bakacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Trump, vergileri artırmadan önce ‘Ticaret savaşlarını severim, kazanması kolaydır’ ifadelerini kullanmıştı. 

Trump’ın son günlerde internet alışveriş devi Amazon aleyhinde konuşması da Wall Street’de çok iyi karşılanmıyor. Uzmanlar, Amazon’un hedef gösterilmesinin doğru olmadığı görüşünde.
<< Önceki Haber Trump hız kesmiyor... Çin’e 100 milyar dolarlık yeni... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER